Magazín Cestovanie

Chceli by ste v lete do Talianska? Skvelé správy pre turistov z EÚ

Od pondelka sa podľa vyhlášky podpísanej ministrom zdravotníctva Robertom Speranzom nebudú žiadne regióny Talianska nachádzať v červenej zóne, čo je najvyšší stupeň rizika v trojstupňovom systéme krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Chceli by ste v lete do Talianska? Skvelé správy pre turistov z EÚ
Zdroj: TASR/AP

V snahe podporiť cestovný ruch chce Taliansko umožniť turistom z EÚ pricestovať do krajiny bez absolvovania povinnej karantény, a to v priebehu mája, informovala v nedeľu agentúra DPA.

Cestovanie do Talianska by malo byť jednoduchšie pre turistov, ktorí boli plne zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19, napísal taliansky minister zahraničných vecí Luigi Di Maio na svojom profile na Facebooku.

Zrušenie minikarantény

Uviedol, že pracuje s ministrom zdravotníctva na zrušení „minikarantény“ pre občanov Európskej únie, Británie a Izraela, ktorí boli negatívne testovaní na koronavírus, zaočkovaní alebo sa zotavili z ochorenia COVID-19.

Turisti, ktorí pricestujú do Talianska z krajín EÚ, musia v súčasnosti pred vycestovaním absolvovať test na koronavírus, stráviť päť dní po príchode do Talianska v karanténe a následne absolvovať druhý test. Di Maio oznámil, že v júni by sa mali zmierniť pravidlá aj pre turistov prichádzajúcich do Talianska zo Spojených štátov.

Odkázaní na turizmus

„Turizmus je dôležitým stavebným prvkom oživenia Talianska,“ uviedol. Presné pravidlá a dátumy nových nariadení ešte nie sú zakotvené v legislatíve.

Počet nových prípadov nákazy koronavírusom v Taliansku v poslednej dobe klesá a očkovacia kampaň v krajine napreduje. Aspoň jednu dávku vakcíny už dostalo viac ako 27 percent populácie.

Od pondelka sa podľa vyhlášky podpísanej ministrom zdravotníctva Robertom Speranzom nebudú žiadne regióny Talianska nachádzať v červenej zóne, čo je najvyšší stupeň rizika v trojstupňovom systéme krajiny.

Zaujímavosti o cestovaní

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM