han Magazín Cestovanie

Plánujete dovolenku v Chorvátsku? K moru vás môžu PUSTIŤ aj bez testu a karantény!

Obľúbená a vyhľadávaná destinácia Slovákov je jednoznačne Chorvátsko. Nie nadarmo sa mu hovorí slovenské more. Za akých podmienok sa k nemu dostanete?

Ilustračný obrázok k článku Plánujete dovolenku v Chorvátsku? K moru vás môžu PUSTIŤ aj bez testu a karantény!
Zdroj: www.pixabay.com

Momentálne je situácia ohľadom šírenia koronavírusu v každej oblasti iná. Aj tak však Chorváti zrejme nebudú sprísňovať vstup do krajiny a postačiť by mal len negatívny antigénový test.

Myslia na turistov

Chorváti sa všemožne snažia, aby sa turisti dostali do krajiny bez zbytočných komplikácii, medzi ktoré patrí napríklad karanténa. „Tí, čo pricestujú na územie Chorvátska zo Schengenu alebo z krajiny EÚ a zdržia sa len desať dní, bude im stačiť preukázať sa negatívnym antigénovým testom,“ píše český portál tn.cz

Naviac by bolo len to, že by sa podrobili ďalšiemu testovaniu pri príjazde. „Či to bude fungovať, záleží len na krajinách, do ktorých sa turisti vrátia,“ vyhlásil chorvátsky minister vnútra Davor Božinović.

Kto bez testu?

Výhodu budú tí, ktorí koronavírus mali alebo podstúpili očkovanie a dostali aspoň jednu dávku vakcíny. Dotyčný totiž nebude musieť preukazovať žiadnym antigénom a nehrozí im ani žiadna karanténa.

Udalosti v zahraničí

Zhoršená situácia

Pri pohľade na štatistiky je jasné, že Chorváti zápasia s COVID-19 vo väčšej miere ako je tomu u nás na Slovensku. Piatu vlna koronavírusu sa im nedarí skrotiť a v sobotu hlásili cez 2-tisíc nových prípadov. A to ešte počas marca sa držali pod tisíckou! Aj napriek tomu, že do krajiny prúdia davy turistov a dovolenkárov, Chorváti plánujú začať očkovať obyvateľov len jednou dávkou vakcíny.

Celkovo sa koronavírusom doteraz v prímorskom štáte nakazilo takmer 350-tisíc ľudí a zomrelo ich viac ako 7-tisíc.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM