Monika Hanigovská Lifestyle

Google s praktickou cestovateľskou novinkou: Už žiadne sledovanie COVID opatrení!

Po novom dokáže sledovať a zasielať všetky dôležité informácie, ktoré by vás inak mohli obrať o dovolenku alebo čas. Má aj ďalšie praktické vychytávky.

Ilustračný obrázok k článku Google s praktickou cestovateľskou novinkou: Už žiadne sledovanie COVID opatrení!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

V Európe sa čoraz viac začína hovoriť o voľnejšom cestovaní. Pravdepodobne sa to dotkne čoskoro aj Slovákov, ktorí si budú môcť taktiež pobaliť svoje kufre.

Napriek tomu, tu s nami budú stále protipandemické opatrenia. Tie musia podrobne sledovať cestovatelia od začiatku pandémie. Dostupné sú naďalej na oficiálnych štátnych a ministerských weboch.

Najnovšie to však cestovatelia nemusia robiť vôbec! O všetko sa totiž postará Google.

Aktívne cestovné upozornenie

Stačí raz kliknúť a naraz „vybehnú“ cestovateľom všetky dôležité, no najmä aktuálne informácie. Do pozornosti dávame samostatnú kategóriu s názvom Cestovanie.

Hľadať v nej môžete najlepšie letenky, hotely, zaujímavé atrakcie a to najdôležitejšie – tzv. aktívne cestovné upozornenie. Práve tu sa dozviete o obmedzeniach na hraniciach, podmienkach vstupu v susedných krajinách a vybraných krajín a oblastí. Google po novom podrobne opisuje i opatrenia v jednotlivých krajinách.

Stalo sa doma

Ako sa vrátiť z dovolenky? Google predostrie okrem prehľadných správ i postup a povinnosti návratu z nej.

V prípade, že sa prihlásite prostredníctvom Google účtu, zaručíte si ešte rýchlejší cestovateľský prehľad. Jednoducho si aktivujte cez email najnovšie cestovateľské upozornenia.

Preskúmaj letenky

Nová funkcia s názvom Preskúmať poteší milovníkov akčných leteniek. Cestovateľovi sa naraz ukáže priehľadná Mapa Google s cenami od najlacnejších leteniek. Dovolenkárov taktiež poteší plánovanie dovoleniek a výletov.

Vyhľadávanie miest autom nebolo nikdy jednoduchšie! Google navrhne najzaujímavejšie lokality v okolí – a to podľa cestovateľských preferencií.

Ilustračné foto

Čo nás čaká v lete?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM