Zo Slovenska

Chcete NAŽIVO vidieť pápeža? Máte poslednú šancu dať sa zaočkovať

Posledný termín vakcinácie jednodávkovou vakcínou, aby bol človek braný ako plne očkovaný, je v nedeľu (22. 8.).

Ilustračný obrázok k článku Chcete NAŽIVO vidieť pápeža? Máte poslednú šancu dať sa zaočkovať
Zdroj: TASR/AP

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) dáva Slovákom možnosť dať sa zaočkovať jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson bez povinnej predchádzajúcej registrácie.

Plne zaočkovaní

Občania, ktorí túto ponuku využijú, budú v čase septembrovej návštevy pápeža Františka plne zaočkovaní a teda budú mať možnosť zúčastniť sa podujatí. Posledný termín vakcinácie jednodávkovou vakcínou, aby bol človek braný ako plne očkovaný, je v nedeľu (22. 8.), informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

„Nezaočkovaní záujemcovia o účasť na niektorom podujatí počas návštevy Svätého Otca tak majú počas najbližších dní poslednú možnosť zaočkovať sa. Očkovanie je pre návštevníkov starších ako 12 rokov povinné,“ povedala.

Očkovanie bez registrácie

Rezort uviedol, že v piatok (20. 8.) sa bude bez registrácie očkovať jednodávkovou vakcínou Janssen v Žiline v Epidemiologickej ambulancii, v Michalovciach na parkovisku pred OC Zemplín, v Spišskej Novej Vsi pred OC Madaras, v Banskej Bystrici vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou a v Bratislave v Poliklinike Mlynská dolina.

Počas víkendu budú záujemcom o očkovanie k dispozícii viaceré očkovacie miesta, kde sa bez registrácie budú môcť zaočkovať jednodávkovou vakcínou. Jednodávková vakcína je určená záujemcom vo veku od 18 rokov. Na očkovanie stačí prísť do vakcinačného centra s preukazom poistenca a občianskym preukazom.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM