Politika

Čo si myslí Pellegrini o zákaze dúhových vlajok? Pre politikov má DRSNÝ odkaz

Neostal ticho! Líder mimoparlamentného Hlasu-SD si myslí, že ide o umelo vytvorenú kultúrnu vojnu.

Ilustračný obrázok k článku Čo si myslí Pellegrini o zákaze dúhových vlajok? Pre politikov má DRSNÝ odkaz
Zdroj: Facebook.com/Peter Pellegrini , pixabay.com

Návrhy, ako napríklad zákaz vyvesovať symboly hnutí či komunít propagujúcich sexuálnu orientáciu, nepatria do parlamentu. Ide o umelo vytvorené kultúrne vojny. Tvrdí to líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Nemá Slovensko iné problémy?

Pellegrini sa pýta, či Slovensko nemá v súčasnosti úplne iné problémy, ako to, či niekto niekedy vyvesí dúhovú vlajku v jeden deň ako signál podpory alebo tolerancie. „Myslím si, že toto teraz nemá čo robiť v parlamente,“ reagoval na pondelkovej tlačovej konferencii.

Poslanec György Gyimesi (OĽANO) by mal podľa neho radšej predložiť návrhy, ktoré by riešili sociálne problémy ľudí.

Čo chce Gyimesi s Tarabom

Gyimesi podal spolu s Tomášom Tarabom (nezaradený) do parlamentu návrh novely zákona o štátnych symboloch SR a ich používaní. Chcú, aby na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií vrátane sídla verejného ochrancu práv, ktoré sa zo zákona označujú štátnymi symbolmi, bolo zakázané vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie.

Matovič považuje návrh za správny

Líder OĽANO Igor Matovič považuje návrh za správny, zneužívať štátne budovy na šírenie „propagandy“ akejkoľvek sexuálnej orientácie podľa neho nie je v súlade s verejným záujmom. Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš zase povedal, že o návrhu v klube nevedeli a ide o porušenie koaličnej zmluvy.

Zámer považuje za absurdný aj koaličná poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS). Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský pre TASR reagoval, že k návrhu sa vyjadria po koaličnej rade, kde majú o ňom debatovať. „Poslanecký klub sa ním bude zaoberať pred začiatkom schôdze,“ dodal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM