Magazín Lifestyle

Denný vs. nočný pleťový krém: Potrebujeme naozaj obidva? Odpoveď vás možno prekvapí

Potrebujete používať obidva krémy alebo je to len šikovný marketingový ťah? Prečítajte si odpoveď skúsenej dermatologičky.

Ilustračný obrázok k článku Denný vs. nočný pleťový krém: Potrebujeme naozaj obidva? Odpoveď vás možno prekvapí
Zdroj: pixabay.com

Naozaj potrebujeme používať denný a nočný krém? Niektoré zákazníčky veria, že je to len predajný ťah, ako firemné giganty či menšie firmy predávajú ten istý produkt dvakrát.

Na problematiku sa pozrela doktorka Jeannette Grafová, certifikovaná dermatologička a asistentka dermatológie na lekárskej fakulte Mount Sinai v New York City.

„Môže sa zdať, že nočný krém je produktom marketingového triku, ale naša pokožka rovnako ako zvyšok nášho tela, má svoj vlastný cirkadiánny rytmus. To znamená, že funguje inak počas dňa a cez noc, a preto má iné potreby,“ povedala tamojšia doktorka pre Shondaland.

Ochrana a obnova

Doprajte svojej tvári dôkladnú starostlivosť: „Počas dňa pokožka funguje tak, že vás chráni pred UV žiarením a inými environmentálnymi vplyvmi. Produkuje viac mazu, najmä vtedy, keď je slnko na vrchole. V noci je pokožka vo fáze obnovy. Zvyšuje sa mikrocirkulácia, znižuje sa tvorba mazu. Pokožka ako aj tvár je naraz náchylnejšia na transepidermálnu stratu vody,“ prízvukuje Jeannette Grafová.

Čo všetko by mal obsahovať denný a nočný krém? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM