Zo Slovenska

Desiatky ľudí protestovali proti dohode s USA: „Cudzie vojská nechceme!“, kričali

Vyše stovke ľudí sa na priestranstve pred ambasádou USA prihovorili v sobotu popoludní aj poslanci za ĽSNS Rastislav Schlosár, Stanislav Mizík i Marian Kotleba a ďalší.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky ľudí protestovali proti dohode s USA: „Cudzie vojská nechceme!“, kričali
Zdroj: Dnes24.sk

Po sobotnom proteste na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave predviedli policajti jednu osobu. Má vysvetliť svoje správanie, ktoré mohlo súvisieť s extrémizmom.

Na zhromaždení sa zišli odporcovia obrannej dohody s USA, prišli naň aj predstavitelia ĽSNS. Iné narušenie verejného poriadku polícia na proteste nezaznamenala.

Protest proti dohode s USA

„V priebehu dnešného dňa dohliadali policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave na priebeh oznámeného verejného zhromaždenia, ktoré sa konalo na Hviezdoslavovom námestí. Po skončení verejného zhromaždenia bola jedna osoba predvedená na útvar Policajného zboru za účelom podania vysvetlenia vo veci priestupku extrémizmu,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Dodala, že policajti naďalej monitorujú bezpečnostnú situáciu na území hlavného mesta.

Vyše stovke ľudí sa na priestranstve pred ambasádou USA prihovorili v sobotu popoludní aj poslanci za ĽSNS Rastislav Schlosár, Stanislav Mizík i Marian Kotleba a ďalší. Zmluvu považujú za okupačnú dohodu. NATO je podľa nich zločinecká organizácia, na mieste zbierali aj podpisy pod petíciu za vystúpenie Slovenska z NATO. Na proteste vystúpil tiež Marek Géci z mimoparlamentnej strany Život – Národná strana, ktorej šéfuje nezaradený poslanec Tomáš Taraba.

Kotleba vyčítal prezidentke Zuzane Čaputovej, že dohodu nepodala na Ústavný súd SR. Dodal, že materiál je v nesúlade s Ústavou SR a našimi záujmami. ĽSNS chce, aby sa v parlamente zablokovalo rokovanie o zmluve. Na mieste tiež rozprestreli dlhý transparent s nápisom Stop jadrovým zbraniam na Sliači. Demonštranti skandovali heslá ako „Cudzie vojská nechceme“ alebo „My sme tu doma“.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM