Správy Zo Slovenska

Do KONCA roka budeme chodiť do práce inak: Režim OTP a POVINNÉ testovanie!

Slovákov čaká dvojtýždňový lockdown. Tvrdšie budú aj pravidlá pre vstup do práce, a to až do konca roka.

Ilustračný obrázok k článku Do KONCA roka budeme chodiť do práce inak: Režim OTP a POVINNÉ testovanie!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Na pracovisko bude od začiatku budúceho týždňa možný vstup iba zaočkovaným a zamestnancom, ktorí ochorenie COVID-19 v posledných 180 dňoch prekonali. Ostatní pracovníci sa budú musieť raz za sedem dní povinne na pracovisku otestovať. Po stredajšom rokovaní vlády o tom informoval minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Tento režim by mal platiť do konca roka.

„Na splnenie podmienky ´testovaní´, bude potrebný antigénový samotest nie starší ako sedem dní,“ povedal Sulík. Testovanie bude realizované priamo na pracovisku, kto bude výsledky kontrolovať, zatiaľ nie je jasné. Podľa Sulíka to nemusia byť zdravotníci, ale napríklad osoba určená zamestnávateľom. Minister nevylúčil, že v prípade ďalšieho zhoršenia pandemickej situácie sa môže interval testovania skrátiť.

Testy budú zabezpečovať zamestnávatelia a ich cena by podľa uznesenia vlády mala byť obmedzená na päť eur. Opatrenie má podľa Sulíka zatiaľ platiť päť týždňov. Náklady za testy preplatí ministerstvo hospodárstva jednorazovo za celých päť týždňov na základe žiadosti podanej zamestnávateľom v januári budúceho roka. Presnejšie informácie budú známe po vydaní manuálu na testovanie zamestnancov rezortom hospodárstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Jakub Popelka

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM