Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Dovolenka sa zmenila na HOROR: Z Grécka hlásia prípady znásilnených turistiek

Polícia na ostrove Kréta rieši ďalší prípad znásilnenia dovolenkárky. Dvaja muži ju sexuálne napadli priamo na pláži.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenka sa zmenila na HOROR: Z Grécka hlásia prípady znásilnených turistiek
Zdroj: pixabay.com

Grécky ostrov Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou. Aktuálne jej ale kazia imidž správy o znásilneniach britských turistiek. Informuje o tom denník The Sun.

Priamo na pláži

Verejnosť šokoval prípad len 18-ročnej Angličanky, ktorá utrpela na dovolenke poriadnu traumu. Žena relaxovala na lehátku na pláži, keď ju sexuálne napadli dvaja muži. Udalosť sa odohrala v meste Rethymno, ktoré sa nachádza sa približne 80 km západne od hlavného mesta Iraklio.

Znásilnenie turistka nahlásila miestnej polícii na druhý deň ráno.

„Kriminalisti okamžite začali vyšetrovanie a identifikovali dvoch podozrivých. Podľa miestnych médií boli zatknutí dvaja mladí muži pakistanského pôvodu vo veku 26 a 23 rokov,“ uvádza portál. Mladíci sa majú čoskoro postaviť pred súd.

Útok taxikára

Znepokojujúce je, že nejde o prvý prípad znásilnenia na ostrove v tejto dovolenkovej sezóne. Pred časom prebehla médiami správa o inej Britke, ktorú znásilnil vodič taxi služby. 43-ročná žena podľa The Sun nasadla do auta pred podnikom a požiadala o odvoz do hotela, v ktorom bola ubytovaná.

Taxikár ju však neposlúchol a namiesto do ubytovania ju odviezol na odľahlé miesto, kde ju prinútil k sexu. Stalo sa tak ešte koncom mája v letovisku Hersonissos.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM