MI Cestovanie Ako ušetriť

Dovolenkári, pozor! Chcete LACNO do tepla? Extra zľavy First moment platia už len pár dní

Ak chcete letnú dovolenku o 40 percent lacnejšiu, rýchlo objednávajte. V pondelok 31. januára ukončí väčšina cestoviek predaj First moment zájazdov.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenkári, pozor! Chcete LACNO do tepla? Extra zľavy First moment platia už len pár dní
Zdroj: TASR/AP

Po dvoch pandemických letách sa už mnoho ľudí nevie dočkať, kedy sa konečne opäť vyberú k moru alebo do inej letnej destinácie.

Tohtoročná rekordná inflácia však ceny výrazne nafukuje a zdražovanie sa nevyhne ani hotelom, prepravcom a celému turistickému ruchu. Ak si však letnú dovolenku kúpite ešte v januári, môžete ušetriť aj stovky eur.

Super zľavy

Cestovné kancelárie sa snažia vypredať letné zájazdy čím skôr. Preto v januári ponúkajú extra výhodné First minute dovolenky.

Zľavy sa rôznia a môžu dosiahnuť až 40 percent z pôvodnej ceny. Samozrejme, všetko záleží od typu dovolenky a obľúbenosti zariadenia, ktoré si vyberiete.

Musíte sa však s objednávaním First moment pobytu poponáhľať, pretože väčšina cestoviek s touto akciou končí 31. januára.

Kúpiť si dovolenku s viac ako pol ročným predstihom má viacero výhod. Nielenže výrazne ušetríte, ale zároveň si môžete vyberať z oveľa väčšej ponuky zájazdov a hotelov. Kým pri Last minute pobytoch už máte k dispozícii len „zvyšky,“ ktoré sa nepredali, pri First moment ste doslova prví v rade a nemusíte robiť žiadne kompromisy.

Kúpiť si dovolenku v januári je vhodné najmä pre rodiny s deťmi, ktoré chcú viaclôžkové izby a apartmány. Tých nebýva veľa a vždy sa vypredajú ako prvé.

Pri First minute zájazde vám tiež cestovka často pribalí aj rôzne extra benefity, na ktoré nebudete mať nárok neskôr. Určite oceníte aj možnosť lepšie si rozložiť náklady na dovolenku, pretože v januári vám stačí zaplatiť len zálohu a zvyšok doplatíte až krátko pred odletom.

Veľkou výhodou je aj možnosť lepšie si v predstihu naplánovať voľno v práci a v neposlednom rade sa najbližší pol rok budete mať na čo tešiť.

Aké sú ďalšie finty na ušetrenie počas First minute? Článok pokračuje na druhej strane

Šetrite ešte viac

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM