han Zo zahraničia

Dve krajiny hlásia PRUDKÝ nárast nakazených: Británia nemala také čísla od januára!

Spojené štáty zaznamenali prudký nárast nových prípadov ochorenia COVID-19 a podobne je na tom aj Veľká Británia. Tam včera hlásili prvýkrát od januára vyše 30-tisíc nových prípadov!

Ilustračný obrázok k článku Dve krajiny hlásia PRUDKÝ nárast nakazených: Británia nemala také čísla od januára!
Zdroj: www.pixabay.com

Spojené kráľovstvo zaznamenalo prvýkrát od januára takéto čísla. Stalo sa tak v čase, keď sa britská vláda pripravuje na zrušenie všetkých zvyšných obmedzení v Anglicku zavedených v rámci lockdownu. V stredu večer o tom informovala tlačová agentúra AP.

Oficiálne vládne údaje v stredu ukázali ďalších 32 548 prípadov nákazy, čo je najvyšší počet od 23. januára.

Môže za to delta

Väčšinu jari sa prípady infekcie držali pod hranicou 5-tisíc. Prudký nárast prípadov však zrejme spôsobil príchod nákazlivejšieho delta variantu koronavírusu, prvýkrát zisteného v Indii. Britská vláda napriek tomuto nárastu tvrdí, že stále mieni od 19. júla zrušiť všetky zostávajúce obmedzenia v Anglicku, ale podľa mnohých vedcov je tento krok nebezpečný.

Minister zdravotníctva Sajid Javid pripustil, že prípady nákazy môžu toto leto dosiahnuť denné maximum 100-tisíc, čo je počet infikovaných, aký sa počas predchádzajúcich vĺn pandémie nedosiahol.

Vláda britského premiéra Borisa Johnsona dúfa, že rýchle očkovanie obyvateľstva vytvorilo múr imunity. To podľa jej tvrdení obmedzí počet hospitalizácií a úmrtí.

Ďalšie aktuálne témy

Aj v USA

Podobne sú na tom aj v Spojených štátoch amerických, kde sa variant Delta stal dominantným, informovala v stredu agentúra AFP odvolávajúc sa na Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

Týždenný priemer nových prípadov bol 6. júla 13 859, čo predstavuje 21 percentný nárast oproti obdobiu spred dvoch týždňov.

Variant Delta zaznamenali v 52 percentách nových prípadov. Napriek tomu, že Spojené štáty patria medzi krajiny s najväčšou dostupnosťou vakcín, tempo očkovania sa od apríla značne spomalilo. Momentálne je v USA zaočkovaných 67 percent obyvateľstva.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM