Magazín

Existuje niekoľko DRUHOV energetických UPÍROV: Sedí s vami v práci či na káve?

Títo ľudia berú energiu a radosť zo života. Identifikujte ich všetkých. Ochráňte si nervy a zdravie a investuje čas do ľudí, ktorí za to rozhodne stoja.

Ilustračný obrázok k článku Existuje niekoľko DRUHOV energetických UPÍROV: Sedí s vami v práci či na káve?
Zdroj: pixabay.com

Vraví sa, že priatelia sú vzácnym darom a dobrý kolektív v práci je zase na nezaplatenie.

No ak sa dlhodobo v prítomnosti niekoho cítite neisto, nepríjemne až bez energie, mali by ste zvážiť vzájomnú komunikáciu a spoločné aktivity na nevyhnutné minimum.

Existuje totiž 7 typov ľudí, ktorí vám dokážu okamžite odčerpať energiu. Pozrite si, kto sú energetickí upíri, toxickí ľudia či vyčerpávači. Spoznali ste niekoho známeho v nasledujúcich riadkoch?

1) Chronický sťažovateľ

Nie každý deň je nedeľa, a je úplne normálne, že ak sa vám nedarí, potrebujete sa niekomu so svojím trápením vyrozprávať či vyžalovať. Pozor si však dajte na tých, ktorí pozerajú na život príliš často cez čierne okuliare. Dokážu sa totiž na všetko sťažovať a všetko negatívne komentovať.

Ich neustála negativita môže byť neuveriteľne vyčerpávajúca. Komunikácia s chronickým sťažovateľom môže spôsobiť, že sa budete cítiť emocionálne vyčerpaní bez štipky pozitivity, takže je dobré vedieť, kedy komunikáciu s takýmto jedincom ukončiť alebo prerušiť,“ informuje Hack Spirit.

2) Príliš nadšený optimista

Na vašu psychiku a zdravie však nemusia pôsobiť len pesimisti. Pozor, ak si k telu pustíte nadšeného optimistu pre ktorého je svet gombička. Je takisto toxický ako chŕliaci nadšenec dobrých správ. Jeho neúnavná pozitivita a bezbrehá veselosť môže zatočiť riadne s vašou psychikou. Zo svojej obete dokáže ľahko vyvolať pocity, že jej postupy, postoje, pripomienky nie sú dostatočné dobré vtedy, ak nemajú dobrý koniec. To vedie k beznádejnému cyklu potlačovania vlastných názorov a úvah.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM