Politika

Fico k „monster procesu“: Je neuveriteľný a šialený! Veď ja môžem rok sedieť

„Moje obvinenie je paškvil,“ uviedol Fico na tlačovke. Poslanec povedal, že si na neho „vymysleli“ uznesenie a podali naňho obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku Fico k „monster procesu“: Je neuveriteľný a šialený! Veď ja môžem rok sedieť
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Opozícia sa zhodla, že nemá zmysel sa zúčastňovať na politickom procese, ktorý je nezmyselný a šialený. V súvislosti so zasadnutím Mandátového a imunitného výboru Národnej rady (NR) SR to vyhlásil šéf Smeru-SD Robert Fico.

Výbor sa v stredu zaoberal žiadosťou prokuratúry na vzatie Fica do väzby. Rokovanie v poobedňajších hodinách prerušili. Pokračovať má v stredu večer po schôdzi NR SR.

Monster proces

„Opozícia je toho názoru, že nemá žiadny zmysel sa zúčastňovať na tomto politickom procese, ktorý je neuveriteľný a šialený,“ povedal Fico k zasadnutiu výboru. „Celá opozícia sa zhodla na názore, že nemienime podporovať tento monster proces,“ povedal Fico, ktorého pred výborom zastupujú jeho advokáti.

Za konaním vlády vidí Fico likvidáciu opozície. To je podľa neho dlhodobý cieľ a vláda v ňom chce pokračovať až do najbližších parlamentných volieb. Koalícia tiež podľa neho koná takéto kroky, pretože chce prekryť neschopnosť vlády reagovať na „najakútnejšie veci, ktoré sa na Slovensku dejú, a tiež prekryť šialenstvá, ktoré robí vláda v zahraničnej politike“.

„Nehrám sa na geroja“

„Moje obvinenie je paškvil,“ uviedol Fico na tlačovke k svojmu obvineniu. Poslanec povedal, že si na neho „vymysleli“ uznesenie a podali naňho obvinenie.

„Samozrejme, že to je nepríjemné. Teraz sa tu nehrám na geroja, že mi to je jedno, že tam (vo väzbe, pozn. red.) pôjdem so zubnou kefkou a budem si z toho robiť srandu. Veď ja tam môžem rok sedieť,“ povedal.

Fašistické metódy

Fico si myslí, že ho sleduje Vojenské spravodajstvo. „Vyprosujem si, aby za to, že som povedal, že je nezmyslom posielať S-300 na Ukrajinu, aby tu niekto špekuloval o mojom trestnom stíhaní z vyzvedačstva a vyprosujem si, aby mi dva týždne chodili za nosom agenti,“ povedal Fico.

Vojenské spravodajstvo tak podľa neho teraz robí najšpinavšiu robotu, lebo Slovenskej informačnej službe už nikto neverí. Hovorí o používaní fašistických metód voči slovenskej demokratickej opozícii.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) vyzýva poslanca, aby Vojenské spravodajstvo neočierňoval. Upozornil, že ak má Fico akékoľvek podozrenia z nelegálnych aktivít voči jeho osobe, mal by ako právnik vedieť, ako v zmysle zákona postupovať.

Akcia Súmrak

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Súmrak obvinila Fica s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Kaliňáka polícia aj zadržala, o jeho vzatí do väzby už rozhodol i Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, obvinený podal sťažnosť. Prípadné väzobné stíhanie Fica ako poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

Prečítajte si aj

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM