TOS Lifestyle

FOTO: Takto vyzerá NAJKRAJŠIA vila Európy. Máme k nej na skok, čím je VÝNIMOČNÁ?

Najkrajšia vila Európy sa nachádza pri Varšave. Pozrite si dom, ktorý získal takzvaného architektonického Oscara.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Takto vyzerá NAJKRAJŠIA vila Európy. Máme k nej na skok, čím je VÝNIMOČNÁ?
Zdroj: Paweł Ulatowski / Mobius Architekci

Vila nazvaná Dune House je inšpirovaná riekou Narew, ktorá tečie priamo pod týmto architektonickým skvostom. Architekt Przemek Olczyk zo štúdia Mobius Architekci ju umiestnil do svahu a navrhol oblúkovú líniu, čím kopíruje túto rieku.

Vila sa rozprestiera na ploche vyše 1500 štvorcových metrov a pripomínať by mala prímorskú dunu, podľa čoho dostala stavba aj názov.

Ako v Hollywoode

Unikátny projekt Poliakov získal ocenenie European Property Awards 2023–2024 v kategórii Rodinné rezidencie. Vila sa okrem toho uchádza aj o cenu v kategórii Najkrajšia stavba v Európe, ktorá sa udeľuje v rámci International Property Awards.

Vila nad riekou Narew mnohým pripomína hollywoodske sídla. Ako priblížil server Well.pl, jej súčasťou sú dva bazény, dva heliporty, ale aj 300-metrová bežecká dráha.

Článok pokračuje pod fotogalériou.

Dune House, najkrajšia vila Európy
6
Galéria
Zdroj: Paweł Ulatowski / Mobius Architekci

Nevidno ju

„Pozoruhodná je aj presklená konštrukcia umiestnená na streche, ktorá rovnako ako periskop umožňuje pohľad do korún okolitých stromov,“ opisujú Poliaci.

A napriek tomu, že budova má až 1 500 metrov štvorcových, z prístupovej cesty je na ňu zle vidieť, čo bol tiež zámer autora projektu.

A koľko táto vila vlastne stála? Architektonické štúdio nedisponuje oprávnením zverejniť tieto informácie a verejnosť sa to tak nedozvie.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM