MI Politika

Heger prichádza o prvého ministra! Mičovský odstupuje pre vážne podozrenie

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský tvrdí, že sa nemôže tváriť akoby sa nič nestalo a za veľký škandál v jeho rezorte preberá politickú zodpovednosť.

Ilustračný obrázok k článku Heger prichádza o prvého ministra! Mičovský odstupuje pre vážne podozrenie
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ján Mičovský vystúpil v utorok ráno na tlačovej besede, kde mal informovať o dianí v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF), ktorý patrí pod jeho rezort. Polícia tam nedávno zasahovala a obvinila viacerých ľudí zo závažných zločinov. Napokon minister nečakane vyhlásil, že za to berie politickú zodpovednosť a odstupuje.

Verný zásadám

Eduard Heger môže hľadať nového ministra pôdohospodárstva. Ján Mičovský vyhlásil, že jeho rozhodnutie odstúpiť je nemenné a zrejme bude prekvapením aj pre samotného premiéra. S nikým sa vraj o tom vopred nerozprával.

„Po oboznámení sa so situáciou na SPF som sa mohol spreneveriť svojim protikorupčným princípom a tváriť sa, že mňa sa to netýka, ale nie. Podávam demisiu. Potrebujem ešte dotiahnuť na rezorte jedno rokovanie, a potom odstúpim,“ vyhlásil odhodlane J. Mičovský.

Dôvodom je fakt, že medzi obvinenými osobami zo závažných trestných činov zneužívania právomocí, úplatkárstva a dokonca aj zosnovania zločineckej skupiny, je aj generálna riaditeľka SPF Gabriela Bartošová.

Keďže G. Bartošovú minister priamo vymenoval do funkcie, berie to ako svoje zlyhanie, za ktoré chce niesť následky. Zdôraznil, že ministerský post nikdy nepatril medzi jeho životné ciele, a tak sa ho aj vzdáva.

„Ja som ako lesník nikdy nechcel vstúpiť do politiky, no uveril som nejakému Igorovi Matovičovi a jeho protikorupčnému hnutiu,“ dodal J. Mičovský. Na reakciu jeho kolegov z vlády a najmä premiéra Hegera čakáme.

Aktuálne politické dianie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM