han Šport Hokej

Hokejisti Michaloviec spoznali mená koučov: Na východ zamierili aj bývalí reprezentanti!

Hokejistov HK Dukla Michalovce povedie aj v sezóne 2020/2021 Miroslav Chudý. K zmene došlo na pozícii asistentov, ktorými budú Juraj Faith a Ivan Droppa.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Michaloviec spoznali mená koučov: Na východ zamierili aj bývalí reprezentanti!
3
Galéria
Zdroj: TASR

Michalovskí hokejisti neabsolvujú spoločnú letnú prípravu a stretnú sa až krátko pred návratom na ľad.

„Zísť by sa mali približne 10. augusta a po niekoľkých dňoch tréningoch "na suchu“ by hráči mali asi 20. augusta vykorčuľovať na ľad," poznamenal pre TASR manažér michalovského klubu Peter Tirpák.

Aký bude káder?

Tvorba hráčskeho kádra bude otázkou nasledujúceho obdobia, klub však je v kontakte s viacerými hráčmi, ktorí v Michalovciach pôsobili v nedávnom období. Mená hráčov, s ktorými tréneri počítajú, však zverejnia až po podpise zmlúv.

Noví asistenti

V uplynulom ročníku pôsobili v pozícii asistentov Peter Bartoš a Richard Šechný. Miroslav Chudý prišiel do Michaloviec počas sezóny 2017/2018, keď tím účinkoval v druhej najvyššej súťaži. Na jar 2019 doviedol Michalovce k barážovému postupu do Tipsport ligy a v pozícii hlavného kormidelníka pokračoval aj v premiérovej sezóne v najvyššej súťaži. V predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 odohrali Michalovce pod jeho vedením 48 zápasov a v čase ukončenia sezóny figurovali na 7. priečke.

Premiéra pre Juraja

Pre bývalého extraligového útočníka Juraja Faitha pôjde o trénerskú premiéru v najvyššej slovenskej súťaži. V uplynulých dvoch ročníkoch viedol tím HC Košice do 16 rokov.

Ivan do tretice

Pre Ivana Droppu pôjde o tretiu trénerskú zastávku v najvyššej slovenskej súťaži. V rokoch 2014–2016 pôsobil ako asistent trénera v Liptovskom Mikuláši, rovnakú pozíciu mal aj počas uplynulých dvoch sezón v Banskej Bystrici.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM