Monika Hanigovská Lifestyle

Ikonické pamätníčky nášho detstva: Doma ukrývate takéto POKLADY!

V minulosti ich poznali takmer všetky deti. Reč je o pamätníčkoch, ktoré ukrývajú kresby, básničky a najmä naše detské spomienky.

Ilustračný obrázok k článku Ikonické pamätníčky nášho detstva: Doma ukrývate takéto POKLADY!
19
Galéria

Pamätníček bol takmer povinnou výbavou každej školskej tašky. Táto malá knižočka plná obrázkov a básničiek zažila vrchol svojej popularity najmä u staršej generácie.

Aktivita, ktorá spájala

Pamätníček doslovne spájal deti a rozvíjal v nich sociálne a kreatívne cítenie. „Obehla som všetky triedy a kamošky, len aby mi do neho niečo pekné nakreslili. Bol to práve pamätník, ktorý mi našiel niekoľko kamošiek,“ zasmiala sa od srdca naša respondentka.

„Súťažili sme aj v tom, kto bude mať v ňom krajšie obrázky a básničky,“ zaspomínala si s úsmevom naša ďalšia oslovená čitateľka.

A veru, bolo že to potom sĺz, ak sa niekomu nepodarila kresba a musel škaredo gumovať či, nebodaj, radšej vytrhnúť z pamätníka celú stranu.

Nezabudnuteľné básničky

„Môj pamätník v úcte majte, listy z neho netrhajte. Kto ten zákon poruší, dostane pár za uší.“ Aj týmito „výhražnými“ slovami začínala ich prvá strana.

Sú to aj básničky z pamätníčka, ktoré nás vracajú opäť do detstva. Tak schválne, pamätáte si aj na ďalšie?

„Keď raz budeš čítať tieto riadky, spomeň si, že sme boli kamarátky,“ aj takéto slová sme v nich často našli. Spomínate si aj na túto? „Buď dobrá ako včelička, bude ťa milovať otecko a mamička. Buď dobrá ako kvet, bude ťa milovať celý svet.“

Pozrite si v galérii, čo sa nám v redakcii podarilo z pamätníkov ponachádzať :-)

Témy nielen pre rodičov

FOTO:  Ukázali ste nám vaše pamätníčky
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM