han Politika

PRIESKUM o dôvere členov vlády Matoviča nepotešil: Skončil suverénne POSLEDNÝ!

Spomedzi všetkých členov vlády je premiér Eduard Heger (OĽaNO) tým najdôveryhodnejším. Ako dopadli ostatní vládni predstavitelia?

Ilustračný obrázok k článku PRIESKUM o dôvere členov vlády Matoviča nepotešil: Skončil suverénne POSLEDNÝ!
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Všetko to vyplýva z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Dôveru Hegerovi vyjadrilo 33 percent opýtaných, nedôveruje mu 67 percent Slovákov.

Ďalšie poradie

Ako uvádza portál tvnoviny, za premiérom skončil minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) s dôverou 31 percent respondentov. Naopak, nedôveruje mu 59 percent opýtaných.

Na prvých priečkach sa drží aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO), ktorý s rovnako 31 percentami a o niečo vyššou nedôverou Slovákov uzatvára prvú trojicu.

Posledný Matovič

V prvej päťke nasleduje šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík (31 %) a minister životného prostredia za OĽaNO Ján Budaj (30 %).

„Prieskum tiež ukázal, že ľudia najmenej dôverujú ministrovi financií Igorovi Matovičovi. Jedenásť percent opýtaných mu vyjadrilo dôveru, pričom 88 percent opýtaných mu nedôveruje. Je to najvyššie číslo spomedzi všetkých členov Hegerovho kabinetu,“ píše portál tvnoviny.sk.

Podľa strán

Focus sa pozrel aj na to, komu dôverujú voliči jednotlivých politických strán. „Priaznivci opozičnej strany Hlas dôverujú najmä Ivanovi Korčokovi (28 %), najvyššiu dôveru medzi voličmi Smeru má Richard Sulík (12 %) a u Republiky Ján Budaj (14%),“ uvádza portál TV Markíza.

Voliči SaS dôverujú najviac Sulíkovi (95%) a OĽANO Hegerovi (94%), zaujímavý je pohľad na názor voličov koaličnej Sme rodina. Ich minister Milan Krajniak (46%) sa umiestnil až na treťom mieste. Väčšiu dôveru si u nich získal Branislav Gröhling (SaS) i Vladimír Lengvarský (obaja po 47%).

Z mimoparlamentného KDH dôverujú voliči najviac Andrejovi Doležalovi (51%) a z Progresívneho Slovenska Ivanovi Korčokovi (57%).

Poznámka. ​Agentúra Focus realizovala prieskum v období od 30. marca do 6. apríla na vzorke 1 007 respondentov, teda predtým, ako premiér Heger navštívil Ukrajinu.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM