han Zo zahraničia

Uveril Putin vlastnej PROPAGANDE? Žiadne rokovania, chce veľké víťazstvo nad Ukrajinou!

Ruský prezident Vladimir Putin už nemá záujem o diplomatické kroky zamerané na vyriešenie konfliktu na Ukrajine a namiesto toho chce dobyť čo najviac ukrajinského územia.

Ilustračný obrázok k článku Uveril Putin vlastnej PROPAGANDE? Žiadne rokovania, chce veľké víťazstvo nad Ukrajinou!
Zdroj: TASR/AP

Túto správu priniesol v nedeľu britský denník The Financial Times (FT), na ktorý sa odvolal portál spravodajskej stanice Sky News.

Uvažoval o dohode

Traja ľudia informovaní o situácii okolo rozhovorov s ruským prezidentom denníku FT povedali, že Putin minulý mesiac vážne uvažoval nad mierovou dohodu s Ukrajinou.

Uviedli však, že Putin teraz nevidí žiadne možné riešenie prostredníctvom diplomatických rokovaní a je presvedčený, že sú v „slepej uličke“.

Jedna osoba informovaná o rozhovoroch povedala: „Putin úprimne verí tým nezmyslom, ktoré počuje v (ruskej) televízii, a chce veľké víťazstvo.“

Svoj postoj pritvrdil po potopení ruskej bojovej lode Moskva, k čomu sa prihlásila Ukrajina. Oznámila, že ruský krížnik Moskva zasiahla raketami Neptun.

Zdroj dodal: „Putin bol proti podpísaniu čohokoľvek… Po potopení Moskvy nepôsobí ako víťaz, pretože to bolo ponižujúce.“


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM