Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Konečne niekto ZLACŇUJE! Netflix poteší Slovákov, koľko po novom zaplatíme?

Správy o zdražovaní sa na nás valia z každej strany. Je preto prekvapením, že streamovací gigant sa rozhodol, naopak, zlacniť.

Ilustračný obrázok k článku Konečne niekto ZLACŇUJE! Netflix poteší Slovákov, koľko po novom zaplatíme?
Zdroj: pixabay.com

Streamovacia spočnosť Netflix pokračuje v rozbehnutej sérii zmien. Najprv užívateľov nepotešila, keď zmenila systém zdieľania účtov, ktorý zvykli vynaliezaví ľudia využívať.

Následne zas Netflix ohlásil zlepšováky pre odoberateľov balíka Premium. Zameral sa na kvalitný zvuk a zvýšené pohodlie pri sledovaní na cestách.

Niekoľko krajín

Najnovšie Netflix ohlásil, že mení cenovú politiku. Predplatné bude lacnejšie, nie však všade. Zlacňovanie sa dotkne niekoľkých krajín sveta, vrátane Slovenska. Podľa akého kľúča Netflix krajiny vyberal, nie je zrejmé. O zmenách informoval portál Cord Cutters News.

„Ak žijete v Strednej Amerike, Chorvátsku, Slovinsku, Bosne a Hercegovine, Srbsku, Albánsku, Severnom Macedónsku, na Slovensku či v Bulharsku, dostanete oznam o novej výške predplatného,“ uvádza portál.

V súčasnosti si užívatelia môžu vybrať z troch balíkov. Za základný balík aktuálne zaplatíme 7,99, cena má klesnúť na 4,99. Strednou cestou je produkt za 9,99, ktorý zlacnie na 7,99. Prémiový balíček stojí 11,99, po novom to bude 9,99. Nové zverejnené ceny vraj platia pre Balkán a to už najbližších dňoch. Kedy presne ceny klesnú na Slovensku, zatiaľ Netflix nešpecifikoval.

Strach z konkurencie?

Dôvod zlacňovania služieb nie je známy, portál však špekuluje, že to môže byť stratégia boja s konkurenciou. Streamovacích služieb je už totiž veľa, čo pozíciu Netflixu ako lídra oslabuje.

Len nedávno vstúpila na trh služba SkyShowtime a to s veľmi výhodnou cenovou ponukou. Štandardné predplatné je 5,99 eura mesačne, no spoločnosť dáva rovno aj 50-percentnú trvalú zľavu, ký bude predplatiteľ službu nepretržite využívať. Stačí teda predplatné po čase nezrušiť a SkyShowtime môžu mať Slováci za 2,99 eura.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM