Zo zahraničia

KONIEC životu ako z rozprávky: Nevlastná dcéra Lavrova skončila na sankčnom zozname

Nevlastná dcéra šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova údajne vlastní v Londýne byt za štyri milióny libier (4,8 milióna eur).

Ilustračný obrázok k článku KONIEC životu ako z rozprávky: Nevlastná dcéra Lavrova skončila na sankčnom zozname
4
Galéria

Británia vo štvrtok uvalila sankcie na ďalších 59 ruských jednotlivcov a firiem vrátane súkromnej vojenskej spoločnosti známej ako Vagnerova skupina. Na zozname je aj šesť subjektov z Bieloruska. Ide o súčasť opatrení v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu. Informovala o tom agentúra AFP.

Nové mená na sankčnom zozname

Vláda v Londýne uviedla, že najnovšie zmrazenie aktív sa zameriava na 33 jednotlivcov a 26 subjektov, ako aj na šesť ďalších subjektov spojených s bieloruským režimom, ktorý podporuje Putinovu vojnu na Ukrajine.

Na sankčnom zozname sa ocitla aj Polina Kovaľovová, nevlastná dcéra šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova, ktorá údajne vlastní v Londýne byt za štyri milióny libier (4,8 milióna eur).

Vagnerova skupina (v zahraničí známa pod označením Wagner Group) je západnými vládami a analytikmi obviňovaná z porušenia ľudských práv v Afrike a účasti na konfliktoch v Sýrii či Líbyi. Britské tajné služby tvrdia, že Putinových vojakov na Ukrajine podporujú aj ruskí súkromní žoldnieri.

Prečítajte si aj

Polina Kovaľovová, nevlastná dcéra šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM