Veronika Hunyadiová Regióny

Konšpirácie o covide dorazili aj na bilbordy: KONTROVERZNÝ pútač čerpá z biblie! FOTO

S pandémiou koronavírusu sú od začiatku spojené rôzne konšpiračné teórie. Jedna z nich sa objavila aj na reklamnom pútači v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Konšpirácie o covide dorazili aj na bilbordy: KONTROVERZNÝ pútač čerpá z biblie! FOTO
4
Galéria

Už sme si zvykli, že cesty na Slovensku lemujú desiatky bilbordov, ktoré pútajú našu pozornosť. Jeden z nich ale v týchto dňoch všetky ostatné prekonal.

Konšpirácie a biblia

Na sociálnej sieti v skupine Prečo ľuďom hrabe? sa objavila fotka reklamnej plochy, ktorá vzbudila veľkú pozornosť. Ide o bilbord pri košickom letisku, ktorý sa týka pandémie COVID-19. Že nejde o žiaden vtip či hoax sme si overili priamo na mieste.

Bilbord konšpiruje o pandémii koronavírusu a jej spojitosti s rôznymi udalosťami vo svete. „Je covid-19 nástroj na zavedenie absolútnej kontroly ľudí?,“ uvádza reklamný pútač.

Na jeho druhej strane sú uvedené verše z biblie s odkazom na covid pass. „A pôsobí, že všetci, malí i veľkí, bohatí i chudobní, slobodní aj otroci, prijímajú na pravú ruku alebo na čelo znak, a že nik nemôže kupovať alebo predávať, iba ten, kto má znak: meno šelmy alebo číslo jej mena," píše sa na bilborde.

Neznámy autor

Zatiaľ reklamu nikto nestrhol ani nezničil a stále ju môžete vidieť pri ceste, ktorá vedie na košické letisko. Kto je autorom tohto diela a či vôbec ide o legálnu reklamu je otázne. Samotný bilbord nie je nijako označený a nie ja na ňom ani názov reklamnej agentúry, ktorej patrí.

Na reklamnú plochu sme sa pýtali aj mesta Košice, ktoré sa len pred nedávnom pustilo do boja s reklamným smogom a začalo odstraňovať nelegálne bilbordy. Odpoveď sme od magistrátu zatiaľ nedostali. Bilbord však nestojí na mestských pozemkoch, a teda by ho mesto ani nemohlo odstrániť. Nevyjadrila sa k nemu ani košická polícia.

Zábery bilbordu z oboch strán nájdete v priloženej galérii.

Konšpiračný bilbord v Košiciach
4
Galéria

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM