MI Politika

Kto sa tu bojí? Heger s Pellegrinim sa pustili do seba a Kollár je opäť s opozíciou

Predseda Hlasu sa sťažuje, že premiér odmietol poslancom porozprávať utajené skutočnosti, ktoré odzneli na tajnej schôdzke predstaviteľov štátu v SIS.

Ilustračný obrázok k článku Kto sa tu bojí? Heger s Pellegrinim sa pustili do seba a Kollár je opäť s opozíciou
Zdroj: TASR

Vystúpenie Eduarda Hegera pred poslancami počas mimoriadnej parlamentnej schôdze označil Peter Pellegrini za slaboduché. Premiér zasa v neobyčajne emotívnej reči pred novinármi pripomenul verejnosti, že len nedávno sa všetci pohoršovali nad prehnitým systémom našich ľudí a keď ho teraz začali búrať, zrazu to má byť zlé.

Slaboduchý výkon?

Mimoriadnu schôdzu iniciovala opozícia, aby na nej premiér Heger osobne vysvetlil, o čom hovorili na utajenom stretnutí v SIS. Opozičných poslancov obzvlášť zaujíma, či témou boli podozrenia, že niekto v polícii manipuluje svedkov a vyšetrovanie v citlivých kauzách. Premiér ich však sklamal, pretože nič konkrétne im nepovedal. Ide totiž o utajené skutočnosti.

„Nebudem porušovať zákon a rozprávať o veciach, o ktorých nemôžem. Povedal som to aj Ficovi a Pellegrinimu. Ak to bude potrebné, takéto stretnutie uskutočníme aj v budúcnosti. Pretože my problémy riešime a konáme v záujme bezpečnosti občanov a právneho štátu,“ vyhlásil E. Heger.

Opozícia to však odmieta. Podľa Petra Pellegriniho vydal Národný bezpečnostný úrad stanovisko, podľa ktorého sú poslanci oprávnení prijímať aj prísne tajné informácie.

„Heger rozprával dokopy o ničom a urobil nám kázeň. Bol to slaboduchý výkon. Má strach, je zlomený a vie, že mu tečie do topánok,“ uviedol šéf Hlasu.

Ďalšie politické dianie

Je to o strachu

Lenže premiér Heger tvrdí, že sú to práve P. Pellegrini a R. Fico, ktorí majú z aktuálneho diania v polícii strach. Uvedomujú si, že za mrežami končí čoraz viac ich ľudí, ktorí začínajú vypovedať a raz by mohli začať hovoriť aj o nich. Preto sa snažia za každú cenu aktuálne dianie označiť za zmanipulované.

„Túto schôdzu vyvolal strach Fica a Pellegriniho, ktorí vytvorili na Slovensku systém beztrestnosti našich ľudí a korupcie… Spomeňme si, keď minister vnútra Kaliňák hovoril o tom, že skutok sa nestal. Počujete to z našich úst? My píšeme históriu právneho štátu,“ vyhlásil E. Heger v nezvyčajne emotívnom vystúpení pred novinármi.

Pripomenul, že za bývalej vlády sa ľudia mohli len pohoršovať nad tým, že premiér Fico býval v luxusnom byte daňového podvodníka a špeciálny prokurátor nepodal ani jedinú obžalobu. Legendárnym sa stal výrok Roberta Kaliňáka, že korupcia na najvyšších miestach sa nestíha, pretože asi neexistuje.

Kollár je opäť s opozíciou

Veľkou témou je aj hlasovanie Sme rodina a časti poslancov OĽaNO s opozíciou, aby vytiahli obvineného Vladimíra Pčolinského z väzby a prišiel medzi nich porozprávať, čo vie o možnej manipulácii vyšetrovania. Len včera pritom Najvyšší súd odmietol jeho žiadosť o prepustenie na slobodu a rozšíril dôvody jeho väzby aj na preventívne. Preto šéfka opozičného Progresívneho Slovenska označila hlasovanie poslancov za neuveriteľné.

„Za takmer 30 rokov sme v NR SR zažili už všeličo, ale takúto nehoráznosť by si nedovolil ani Mečiar vo svojich „najlepších“ časoch,“ uviedla Irena Bihariová.

Premiér Eduard Heger nechcel túto aktivitu Sme rodina a niekoľkých vlastných poslancov komentovať. Uviedol, že to budú riešiť na koaličnej rade.

Aktuality o ktorých by ste mali vedieť

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM