Monika Hanigovská Magazín

Krásne GESTO policajta: Pomohol uplakanému chlapcovi, ktorý sa pešo a SÁM vybral za dedkom

Pomáhať a chrániť – tak znie heslo polície. Policajt Peter ho splnil do bodky a to dokonca mimo služby.

Ilustračný obrázok k článku Krásne GESTO policajta: Pomohol uplakanému chlapcovi, ktorý sa pešo a SÁM vybral za dedkom
Zdroj: pixabay.com , Facebook.com/Polícia SR - Trnavský kraj

Len 10-ročný chlapec sa vybral sám za dedkom. Chlapča si všimol policajt mimo služby, nedalo mu to a zastavil sa pri ňom.

Kráčal sám pri okraji cesty

„Policajt mimo služby nstržm. Peter K. si všimol malého chlapca ako kráča pri pravom okraji cesty. Chlapča našiel medzi obcami Chtelnica a Nižná, samé, bez doprovodu inej osoby v nedeľu (26. marca, poz. red.), krátko po 15.00 hodine,“ informuje o tom Polícia SR – Trnavský kraj na Facebooku.

Policajt pri chlapcovi ihneď zastavil, spýtal sa ho, či sa náhodou nestratil a či nepotrebuje pomoc: „Malý chlapec mu s plačom povedal, že ide z domu z obce Šterusy už niekoľko kilometrov samé ku svojmu dedkovi do Dolných Lovčíc,“ informuje polícia.

Zobrali ho k dedkovi

Chlapec s menom Jarko policajtovi opísal celú situáciu a vysvetlil dôvody, pre ktoré sa ocitol mimo domu. „Keď sa trošku upokojil, policajt mu vysvetlil, kto je, a sľúbil mu, že ho za dedkom zoberie. O celej záchrannej akcii informoval policajt kolegov na operačnom stredisku,“ opisuje polícia. Operačný dôstojník totožnosť chlapca potvrdil a vyslal na pomoc kolegov zo Zavara.

Už nič nebránilo tomu, aby sa Jarko predsa len dostal k svojmu dedkovi. Polícia o celej udalosti informovala matku odvážneho cestovateľa.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM