Aktualizované han Zo Slovenska

Máte ZÁUJEM o tretiu dávku už po TROCH mesiacoch? Takto sa na ňu zaregistrujete!

Ministerstvo zdravotníctva SR spustilo registráciu tretej dávky vakcíny aj pre tých ľudí, ktorí dostali predchádzajúcu vakcínu pred tromi mesiacmi.

Ilustračný obrázok k článku Máte ZÁUJEM o tretiu dávku už po TROCH mesiacoch? Takto sa na ňu zaregistrujete!
Zdroj: Dnes24/Milan Hanzel

Včera sa podľa slov ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského Slovensko pripojilo k ostatným krajinám sveta, kde tento interval na základe relevantných vedeckých štúdií už skrátili. Informovali sme vás o tom v tomto ČLÁNKU.

Podať posilňujúcu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 bude na Slovensku možné už po troch mesiacoch. Vyplýva to z aktualizácie usmernenia k aplikácii dodatočnej tretej dávky mRNA vakcíny. Informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Aktuálne rezort zdravotníctva informoval na sociálnej sieti o tom, že sa na tretiu dávku môžete registrovať. „Registrácia na očkovanie 3.dávkou už po troch mesiacoch je otvorená, registrovať sa môžete,“ uvádza Ministerstvo zdravotníctva SR.

Čo potrebujete?

Stačí kliknúť na tento ODKAZ.

Okrem rodného čísla alebo iného dôverného údaju je potrebné vedieť váš PIN kód. „Nájdete ho v mailoch alebo sms správach, ktoré vám prišli po registrácii na prvú dávku,“ informuje rezort.

Posilňujúcu dávku je možné podať kompletne zaočkovanej osobe vo veku od 18 rokov najskôr o tri mesiace po podaní poslednej dávky základnej dvojdávkovej očkovacej schémy. Ako doplnila Eliášová, aj osobám, ktoré okrem absolvovania základnej vakcinačnej schémy následne prekonali ochorenie COVID-19, alebo im boli podané monoklonálne protilátky, je možné podať posilňujúcu dávku tiež po troch mesiacoch buď od prekonania ochorenia, alebo po podaní monoklonálnych protilátok.

Kompletne zaočkovanej osobe jednodávkovou vakcínou je možné podať posilňujúcu dávku už po dvoch mesiacoch.

Slová ministra

„Umožnenie skrátenia intervalu medzi podaním posilňovacej dávky je ďalším výrazným krokom k záchrane zdravia a životov občanov, a to najmä v čase, keď sa očakáva výrazný nástup ďalšej mutácie koronavírusu – omikronu,“ uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Slovensko sa tak podľa jeho slov pripojilo k ostatným krajinám sveta, kde tento interval na základe relevantných vedeckých štúdií už skrátili.

Na druhej strane si prečítate ďalšie podrobnosti.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM