TOS Zo zahraničia

Mesto vyzýva k väčšej tolerancii SEMAFORMI: Svietia na nich homosexuálne páry

Obnovené semafory majú dávať najavo, že v meste je každý vítaný. Mnohí však z míňania peňazí na takéto účely nie sú nadšení.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyzýva k väčšej tolerancii SEMAFORMI: Svietia na nich homosexuálne páry
Zdroj: Facebook.com/Petra Broistedt

V nemeckom Göttingene obnovili niektoré semafory. Namiesto klasických svetelných signálov sú na nich dvaja ľudia, ktorí sa držia za ruky, medzi nimi je srdce a sú rovnakého pohlavia. Páriky sú rôzne, dve ženy, dvaja muži, ale aj heterosexuálny pár.

Ako informoval denník Bild, v decembri 2022 zastupiteľstvo rozhodlo o tejto obnove a prebehla na tento účel aj finančná zbierka, v rámci ktorej sa vyzbieralo okolo 1500 eur.

„Týmito semaformi chceme dať jasne najavo, že v Göttingene je každý vítaný,“ vysvetlila Petra Broistedt, primátorka Göttingenu, ktorá bola prítomná pri inštalácii.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Göttingen hat 30 queere Ampelmenschen macht damit unterschiedliche sexuelle Identitäten sichtbar. Danke an alle...

Posted by Petra Broistedt on Sunday, June 18, 2023

Takéto semafory sú už aj v ďalších nemeckých mestách, vrátane Hannoveru, Hamburgu či Flensburgu.

Nie každý je však z týchto aktivít nadšený. Po zverejnení novinky sa medzi Nemcami strhla na sociálnych sieťach lavína komentárov. Väčšina z nich poukazuje na to, že Nemecko zápasí s oveľa závažnejšími problémami ako je nedostatok tolerancie.

„Som rád, že v krajine nemáme iné problémy! Len si predstavte, že starí ľudia nemajú z čoho žiť, nie je kde bývať, zúri hrozná inflácia… Našťastie, nič také neexistuje v tomto najlepšom Nemecku,“ napísal ironicky Gerd. „Na toto sa míňajú peniaze a naše školy sa pomaly rozpadajú,“ poznamenala Kerstin. V rovnakom duchu sa vyjadrili aj mnohí ďalší komentujúci.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM