han Správy Rôzne

Mikulec ukázal nového pomocníka: Má štyri mesiace a UŽ vie, že bude vo výkone služby! FOTO

Začína mu výcvik! Minister vnútra Roman Mikulec predstavil nového člena policajného zboru, ktorý sa narodil len v novembri minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku Mikulec ukázal nového pomocníka: Má štyri mesiace a UŽ vie, že bude vo výkone služby! FOTO
9
Galéria

Samozrejme, že sa nejedná o bábätko, ale o roztomilého chlpáča, ktoré tiež patria do rezortu ministerstva vnútra.

Želá mu úspech

Roman Mikulec na sociálnej sieti „zabodoval“. Veď dostať toľko lajkov so srdiečkami a prívetivých komentárov nie je pre člena vlády v súčasnej situácii bežné. „V policajnom tíme máme nové šteňatá, ktoré musia prejsť dlhou cestou, aby sa z nich stali policajné psy. Medzi naše najnovšie prírastky patrí aj Jairo, ktorý slúži v Nových Zámkoch. Narodil sa v novembri minulého roka. V súčasnosti jeho psovod pracuje na rozvíjaní jeho vlastnostní potrebných pre výkon služby. Uvidíme, kam to náš nový štvornohý policajt dotiahne. V každom prípade mu prajeme veľa úspechov v službe,“ napísal minister na Facebook.

Čo z neho bude?

Šéf rezortu sa v príspevku pozastavil aj pri tom, čo vlastne štvornohí pomocníci v polícii robia. „Pri výcviku sa psíky rozdeľujú do dvoch základných kategórií, či budú slúžiť v klasickej, resp. špeciálnej kynológii. Pri klasickej sú psy nasadzované napr. na futbalové zápasy, pátracie akcie, zachytávajú pachové stopy… Špeciálna kynológia je zameraná na vyhľadávanie drog, výbušnín, zbraní, tabakových výrobkov, bankoviek až po záchranársku činnosť. Kurzy trvajú dvanásť týždňov,“ priblížil Mikulec.

„Po ich úspešnom absolvovaní získa psovod osvedčenie o spôsobilosti vykonávať v Policajnom zbore činnosť podľa druhu absolvovaného kurzu a psíkovi je udelená príslušná kategória,“ doplnil minister.

Počet psov

Ako ešte spomína minister, v súčasnosti majú v zbore 418 služobných psov s udelenou platnou kategóriou, z toho 283 na úseku klasickej kynológie a 135 v oblasti špeciálnych prác. „Vo výcviku máme 140 šteniat a mladých psov, z ktorých sa po splnení stanovených požiadaviek stanú príslušníci Policajného zboru,“ uzavrel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

VÝCVIK ŠTVORNOHÝCH POMOCNÍKOV 🐕‍🦺 👮V policajnom tíme máme nové šteňatá, ktoré musia prejsť dlhou cestou, aby sa z nich...

Posted by Roman Mikulec - minister vnútra SR on Saturday, February 20, 2021
Policajti majú nového kolegu
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM