Zo Slovenska

Minister školstva Gröhling: Poskytneme POMOC pri začleňovaní žiakov z Ukrajiny

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR bude poskytovať metodickú a psychologickú pomoc pri začleňovaní žiakov z Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku Minister školstva Gröhling: Poskytneme POMOC pri začleňovaní žiakov z Ukrajiny
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Komunikuje s predsedami samosprávnych krajov, starostami a riaditeľmi jednotlivých škôl v pohraničí. Na sociálnej sieti to uviedol šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS).

Priblížil, že ministerstvo zverejní metodickú podporu pre učiteľov pri reflexii prebiehajúceho vojnového konfliktu. Rovnako usmernenie k prijímaniu detí utečencov do škôl a informácie, ako pracovať s deťmi pri ich začlenení.

„Poskytovať budeme aj výjazdový tím psychológov a špeciálnych pedagógov. Budú určení prioritne pre žiakov, ktorí môžu prísť z Ukrajiny a v tíme bude vždy k dispozícii aj odborník, ktorý hovorí po ukrajinsky,“ doplnil minister.

Ak bude škola tím potrebovať, kontaktuje regionálny úrad školskej správy.

Gröhling zároveň prosí ľudí, aby si overovali informácie. Slovensko podľa neho podlieha dezinformáciám najviac zo všetkých krajín v Európe.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM