Monika Hanigovská Magazín

Na trhu sa objavujú aj falzifikáty voňaviek: Ako rozlíšiť FAKE parfum od originálu?

Nedajte sa zmiasť a odhaľte podvod ešte pred kúpou! Predídete nemilému prekvapeniu a ušetríte peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Na trhu sa objavujú aj falzifikáty voňaviek: Ako rozlíšiť FAKE parfum od originálu?
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com

Žiadané produkty sú vždy v hľadáčiku napodobiteľov. Patrí sem tiež kozmetický priemysel a najmä parfumy, ktoré sa tešia veľkej obľube. Obzvlášť pred Vianocami.

Dôveryhodné predajne

Neriskujte a nevyhadzujte zbytočne peniaze za napodobeniny v cene originálu.

Nepravý parfum môže chvíľu voňať ako originál, no je pravdepodobné, že rýchlo vyprchá a zmení sa na podivnú farebnú zmes. Ako odhaliť falzifikáty svetových značiek?

Ak radšej nakupujete v e-shopoch, jednotlivé rozdiely medzi cenou v kamennej predajni a na internete sa môžu líšiť.

Pokiaľ je cena výrazne nižšia, je dosť pravdepodobné, že vôňa nebude originál. Na Slovensku máme viacero stabilných e-shopov s parfumami a kozmetikou, preto nakupujte iba u overeného internetového predajcu, kde síce zakúpite parfum o pár eur drahší, ale máte istotu, že je to originál.

Čo si všímať?

Pravosť voňavky rozpoznáte len vďaka dôkladnej kontrole. Zamerajte sa na krabičku, obal, kartón, dizajn, nápisy a ďalšie časti.

Je možné, že vám to zaberie trochu času, ale pravdepodobne ochráni pred falzifikátom vašej obľúbenej vône či novej značky.

Obal vždy predáva

Je váš úlovok neprofesionálne zabalený alebo má zvláštny dizajn? Ak ste aspoň raz odpovedali „áno“, pravdepodobne ste sa zoznámili s napodobeninou. Celofán je zle zlepený a pokrčený. Na obale je často prebytok lepidla.

Obaly originálnych parfumov a toaletných vôd vždy kopírujú tvar krabičky. Všímajte si aj tvrdosť krabice: „Sú vyrobené z vysoko kvalitného kartónu. Škatule vyrobené z tenkého a krehkého materiálu sú často znakom fake výrobku,“ upozorňuje portál Veritech.

Čo všetko má ešte obsahovať originál a čo najčastejšie chýba na falzifikáte? Článok pokračuje na druhej stane.

Zdroj: YouTube.com

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM