Ľubomír Hudačko Zo Slovenska

NÁDHERA, ktorá nadchne: Tatranský ľadový dóm otvorili, získať sa dá aj cenný suvenír, FOTO

Tentoraz je na mieste aj lákavá novinka. Náhodný návštevník si odnesie domov jedinečný zberateľský suvenír – pamätnú guľôčku Tatranského ľadového dómu.

Ilustračný obrázok k článku NÁDHERA, ktorá nadchne: Tatranský ľadový dóm otvorili, získať sa dá aj cenný suvenír, FOTO
13
Galéria

Najnavštevovanejšia atrakcia vo Vysokých Tatrách je opäť tu. Kráľovský chrám postavený v gotickom štýle, ktorý je miestom korunovácie Anglických kráľov od roku 1066, Tatry Mountain Resorts o tom informujú na svojej webstránke.

Vo Westminsterskom opátstve je pochovaných viac ako 3300 ľudí. Okrem členov kráľovskej rodiny aj viaceré významné osobnosti ako Charles Dickens, Charles Darwin a Stephen Hawking.

„Rozhodli sme sa uctiť si 15. výročie návštevy Kráľovnej Alžbety II. na Slovensku a vo Vysokých Tatrách. A práve v tomto opátstve prebehla korunovácia kráľovnej Alžbety II. a aj súčasného kráľa Karola III,“ vysvetľujú ďalej organizátori z TMR na webstránke.

Atraktívna novinka

  • Použitých bolo 225 ton ľadu
  • 1880 ľadových blokov
  • Hlavný staviteľ: Adam Bakoš
  • Na stavbe sa podieľali sochári z 4 krajín – Slovenska, Čiech, Nemecka a Poľska
  • Najvyšší bod stavby je vo výške 11,5m
  • Stavba je umiestnená v kupole o priemere 25m

Tentoraz je na mieste aj lákavá novinka. Náhodný návštevník si odnesie domov jedinečný zberateľský suvenír – pamätnú guľôčku Tatranského ľadového dómu

Z náhodného miesta vypadne sklenená guľôčka každý deň až do 14.4.2024. „Čas vypadnutia guľôčky bude vždy zverejnený na webe, na sociálnych sieťach a priamo v dóme na jednoručičkových hodinách. V ľadovom dóme sú 3 miesta, kde môže guľôčka vypadnúť. Kto guľôčku nájde či chytí, môže si ju vziať,“ priblížili ďalej organizátori.

Výstava aj koncerty

Návštevníci sa môžu odfotiť v ľadovom korunovačnom kresle, na mieste je tiež sklenená kráľovská korunka od umeleckého sklára a dizajnéra Achilleasa Sdoukosa a list návštevníkom Tatranského ľadového dómu od dekana Westminsterského opátstva.

Okrem toho bude pred ľadovou bazilikou výstava fotografií zo vzácnej návštevy Kráľovnej Alžbety II. a Princa Philipa na Slovensku vo Vysokých Tatrách. Počas sezóny sa pripravuje v ľadovom dóme tiež 11 koncertov.

Celú pestrú nádheru si pozrite v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Nádherný ľadový dóm je otvorený
13
Galéria
Zdroj: Instagram.com/buuski
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM