Magazín

Nemôžete zaspať a máte v spálni ZRKADLO? Ak je takto zavesené, premiestnite ho!

Prehadzujete sa v noci na posteli alebo sa často budíte? Podľa Feng shui môže byť problémom zrkadlo.

Ilustračný obrázok k článku Nemôžete zaspať a máte v spálni ZRKADLO? Ak je takto zavesené, premiestnite ho!
Zdroj: pixabay.com

Spálňa má byť oázou pokoja, relaxu a priestorom, kde načerpáte dostatok síl do nového dňa. Niekto nedá dopustiť na kvalitné matrace a obľúbenú podušku, ďalší na dekorácie či stmievateľné lampy a iný napríklad na mäkkučké pyžamo.

Aj napriek tomu dlhšie zaspávate alebo sa často budíte? Problémom môže niečo, čo by ste najmenej očakávali. Podľa Feng shui je za nepohodou zrkadlo a to vtedy, ak ho máte umiestnené oproti postele. K tomuto tvrdeniu sa prikláňajú aj tí, čo nevyznávajú prastaré čínske umenie geomantie, ale majú preto iné logickejšie vysvetlenie.

Môže vás vyľakať a …

Ak sa nachádza v blízkosti spiaceho človeka, môže podľa tohto učenia aktivovať energiu a narúšať spánok. Tak či onak, stačí málo a zrkadlo môže skutočne vydesiť.

„Niekto môže povedať, že je poverčivé či trochu hlúpe, rozmýšľať, kde umiestnim zrkadlo tak, aby nebolo oproti posteli. Existujú však psychologické dôkazy, ktoré naznačujú, že to môže narúšať spánok,“ vysvetľuje doktor Giuseppe Aragona, praktický lekár pre Online Prescription Doctor. Informuje o tom portál Homes Gardens.

Takto umiestnené zrkadlo môže vyvolať dojem, že vás niekto sleduje. Nič sa nemusí zmeniť ani po tom, keď zhasnete svetlá. Ak v odraze zachytíte seba alebo iné pohyby, pre mozog to môže byť veľmi rušivý moment.

„Keď sa stlmíte svetlá, je pravdepodobnejšie, že budete mať pocit, akoby ste v zrkadle videli tiene. To môže vyvolať reakciu – vystrašíte sa a zle sa vyspíte“ dodal praktický lekár.

Tip redakcie: Ak zrkadlo nechcete alebo nemôžete premiestniť, skúste ho zakryť na noc plachtou, prípadne si ľahnite tak, aby ste na zrkadlo nemali výhľad.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM