Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Nepopulárna NOVINKA už aj na Slovensku: Na pultoch sú fľaše s upraveným eko vrchnákom

Vrchnáčiky pripevnené k hrdlu sú už realitou aj u nás. Pre niektorých ľudí sú však tŕňom v oku.

Ilustračný obrázok k článku Nepopulárna NOVINKA už aj na Slovensku: Na pultoch sú fľaše s upraveným eko vrchnákom
10
Galéria

Nápojový gigant Coca-Cola zaviedol na svojich výrobkoch v plastových fľašiach nový typ otvárania. Zlepšovák má pomôcť životnému prostrediu, u ľudí sa však s veľkým pochopením nestretol.

Ekologické riešenie

Fľaše s uzáverom, ktorý sa síce dá odskrutkovať, no zostáva pripevnený k hrdlu, už pár mesiacov predávajú v zahraničí, napríklad v Nemecku. Teraz ich už môžeme nájsť aj na pultoch našich obchodov.

Dôvod zavedenia zmeny je ekologický. Hoci sú fľaše recyklovateľné, vrchnáčiky sa často počas ich používania oddelia, stratia či zahodia a do recyklačného procesu sa už nedostanú.

Zavedenie neodnímateľných vrchnákov ale nariaďuje od roku 2024 aj európska legislatíva, ktorá je záväzná pre všetky členské štáty. Niektorí výrobcovia si túto povinnosť splnili s menším predstihom, tak, ako v tomto prípade Coca-Cola.

Vlna nevôle

Keď sa dizajn objavil v zahraničí, vyvolal vášne. Mnohí zákazníci sa sťažovali, že z fľaše sa jednoducho zle pije a vrchnáčik im zavadzia. Spoločnosť sa bráni tým, že vrchnáčik treba len správne odklopiť.

„Pred uvedením na trh sme zrealizovali rozsiahly prieskum a testovanie medzi spotrebiteľmi. To preto, aby sme zabezpečili, že fľaše s našim inovovaným a trvalo pripojenými vrchnákmi budú praktické, hygienické, bezpečné a ľahko použiteľné. Pre najpohodlnejšiu konzumáciu úplne odklopte vrchnák,“ píše Coca-Cola na svojom webe určenom pre slovenský a český trh.

Zavedenie novinky ale neznamená, že svoj obľúbený nápoj už s klasickým vrchnákom nekúpite. Ešte nejaký čas sa budú v obchodoch objavovať zároveň fľaše s pôvodným uzáverom, aj tie s novým. Keď sa výrobky so starým dizajnom dopredajú, kúpime už len tie vylepšené.

Radi pijete z fľaše a takýto vrchnáčik vám vadí? Spoločnosť vo videu radí, ako správne z fľaše piť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: YouTube.com

Zostaňte v obraze. Ďalšie novinky z domova i zo sveta:

Coca-Cola má nový systém uzáverov
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM