Magazín

Neznámy darca vyplatil mamičke HYPOTÉKU: Pôvodne si chcel kúpiť hodinky za 80-tisíc eur!

Pani Jana zažila niečo, čo sa stáva len vo filmoch! Do jej života vstúpil cudzinec a pomohol jej v ťažkej finančnej situácii.

Ilustračný obrázok k článku Neznámy darca vyplatil mamičke HYPOTÉKU: Pôvodne si chcel kúpiť hodinky za 80-tisíc eur!
Zdroj: instagram.com/idnescz

Občas sa dejú scény ako z toho najkrajšieho filmu. Celé Česko najnovšie žije príbehom samoživiteľky, ktorej neznámy muž doplatil na byt. Jej darca si chcel pôvodne kúpiť hodinky za dva milióny českých korún (v prepočte 82 502 eur), peniaze nakoniec investoval do šťastia a budúcnosti istej ženy a jej dieťaťa.

Tajomný muž sa síce nemôže pochváliť najnovším dizajnérskym kúskom, no Jane Buchač a jej dcérke zmenil navždy život.

Zaklopal jej na dvere

Mladá fronta DNES uverejnila príbeh o mladej mamičke a jej postihnutej dcérke.

Úspešná manažérka sa naraz stala matkou na plný úväzok a aby toho nebolo málo, ako samoživiteľka mala na krku hypotéku. Článok, ktorý sa venoval matkám samoživiteľkám sa dostal až k istému mužovi z Moravy, ktorý sa rozhodol, že pani Jane a dcérke podá pomocnú ruku.

Muž, ktorého český portál totožnosť pozná, jej rovno zaklopal na dvere bytu. Po krátkom oznámení o darcovstve ju vyzval, aby si skontrolovala účet.

1,3 milióna českých korún

„Už neplačte. A skontrolujte, či peniaze prišli,“ povedal jej muž v kraťasoch a tričku medzi dverami jej bytu. Mamičke pípla naraz správa o tom, že jej na účte pristálo 1,3 milióna českých korún. Ako prezradila obdarovaná pre iDnes.cz, toľko peňazí nikdy v živote dokopy nevidela.

Nával emócií bol veľký. Mamička neprestala plakať a ďakovať: „Ani keby som žila dva životy, nikdy sa vám nebudem schopná odvďačiť.“

Jej dobrodinec vníma hodnotu peňazí inak: „Pohrebný rubáš nemá vrecká. Do hrobu si nič zo svojho majetku nevezmem,“ odvetil obdarovanej.

Dojal národ

Tajomný cudzinec nedojal len mamičku, no aj veľké množstvo Čechov. „Klaniam sa pred darcom, a pani a dievčatku prajem veľa šťastných okamihov,“ napísala istá žena na Instagrame.

Mnohí si myslia, že takáto investícia priniesla darcovi oveľa viac radosti, píše o tom napríklad aj pani Jana: „Urobil veľmi dobrú vec. A navyše, tie hodinky by jemu samotnému toľko radosti nedali. Toto dá viac.“

„Krásne gesto a hlavne veľmi potrebné. Mamičke to veľmi prajem a dievčatku prajem, nech sa uzdraví. Takých ľudí nie je veľa. Ďakujem za taký dar za mamičku,“ ozvala sa zase istá Jarmila.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM