Aktualizované han Politika

Nicholsonová sa rozhodla skončiť v SaS: Jej slová o koalícii hovoria JASNE!

Kauza, ktorú rozpútala europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová otriasla celou koalíciou. To sa podpísalo pod jej rozhodnutie skončiť v strane SaS.

Ilustračný obrázok k článku Nicholsonová sa rozhodla skončiť v SaS: Jej slová o koalícii hovoria JASNE!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Svoje rozhodnutie oznámila na sociálnej sieti, kde pridala aj niekoľko viet. V nich si „sype“ popol na hlavu, ale kriticky sa vyjadrila aj na vládnutie súčasnej koalície.

Čo napísala?

„Rozhodla som sa odísť zo strany SaS. Kauza, ktorú som rozpútala, spôsobila strane problémy a prehĺbila napätie vo vládnej koalícii. Nezvládla som formu tlačovej konferencie a preto vyznela ako frontálny útok na Veroniku Remišovú, čo mi je ľúto. Ako politik viem, že forma je často dôležitejšia ako obsah,“ uviedla na Facebooku europoslankyňa.

„Pýtate sa, prečo som to nemohla riešiť s vicepremiérkou Remišovou. Pre dve veci: informáciu o nevyužitej miliarde som sa dozvedela až po funuse, keď sa s tým nedalo nič robiť. A po druhé, žiaľ, v tejto koalícii sú nie vždy vzťahy nastavené na efektívnu spoluprácu a ústretovú komunikáciu,“ netajila sa Nicholsonová.

O kauze sme písali aj v tomto článku, kde uviedla, že je pripravená znášať politické následky.

Odkaz ľuďom

V príspevku sa politička vyjadrila, že aj naďalej bude europoslankyňou a takisto bude riešiť veci sociálneho charakteru. „Budem si naďalej vykonávať poctivo prácu europoslankyne za Slovensko a predsedníčky európskeho výboru pre zamestnanosť a sociálne veci. Budem sa snažiť vecne spolupracovať s vládou a dávať konkrétne návrhy na zlepšenie zlej situácie na Slovensku predovšetkým v sociálnej oblasti. A spolu s mojím tímom tu budem pre každého jedného z vás tak ako doteraz,“ poznamenala.

„Pevne verím, že moji voliči pochopia, že za odchodom zo strany nie je zbabelosť, ale že ide o priznanie si politickej zodpovednosti a o novej politickej kultúre nielen rozprávať ale tak aj konať,“ zakončila Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Reakcia kolegu

Ministra školstva a podpredsedu SaS Branislava Gröhlinga odchod Lucie Ďuriš Nicholsonovej z SaS mrzí. Dúfa, že sa možno raz vráti. Jej rozhodnutie rešpektuje. „Luciu Ďuriš Nicholsonovú som si vždy za jej prácu, či už na Slovensku alebo teraz v europarlamente, veľmi vážil. Preto ma jej odchod z SaS veľmi mrzí a dúfam, že sa možno raz vráti,“ uviedol Gröhling na sociálnej sieti.

Zároveň nechcel komentovať koaličné nedorozumenia. „Tie tu vždy boli aj budú. Ako človek, ktorý myslí optimisticky a preferuje konštruktívnu prácu pred hádkami, vždy verím, že nezhody sa utrasú,“ dodal.

Aktualizované: SaS mrzí rozhodnutie europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej odísť zo strany. Strana hovorí o slobodnom rozhodnutí, ktoré bude rešpektovať. Stanovisko strany TASR poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák.

„Mrzí nás, že sa naša zakladajúca členka takto rozhodla. Poznáme ju dlho, vieme, že toto jej rozhodnutie nepadlo ľahko, no rozhodla sa slobodne a my to budeme rešpektovať,“ píše sa v stanovisku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Rozhodla som sa odísť zo strany SaS. Kauza, ktorú som rozpútala, spôsobila strane problémy a prehĺbila napätie vo...

Posted by Lucia Nicholsonová verí v zdravý rozum on Thursday, February 11, 2021

Luciu Ďuriš Nicholsonovú som si vždy za jej prácu či už na Slovensku alebo teraz v europarlamente veľmi vážil....

Posted by Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny on Thursday, February 11, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM