Magazín Lifestyle

Nie je chlieb ako chlieb: Odkrojte si z NAJZDRAVŠIEHO bochníka a možno aj SCHUDNETE!

Túžite urobiť niečo pre svoje zdravie a ešte si aj pomaškrtiť? Skúste siahnuť po zdravšom a chutnejšom bochníku. Stačí sa len zakusnúť.

Ilustračný obrázok k článku Nie je chlieb ako chlieb: Odkrojte si z NAJZDRAVŠIEHO bochníka a možno aj SCHUDNETE!
Zdroj: pixabay.com

Chlebík patrí do nášho jedálnička. Chcete však z neho vyťažiť čo najviac? Doprajte si jeho najzdravšie varianty.

Klíčkový chlieb

Klíčky sú „superpotravinou“, tak prečo si ich nedopriať v chlebíku? Klíčkový chlieb nezaťažuje trávenie, ale konzumenta zasýti na dlhší čas. Benefitov má však oveľa viac! „Konzumácia celých zŕn ako súčasť zdravej stravy môže podporiť tráviaci trakt, znížiť riziko srdcových ochorení a pomôcť pri regulácii hmotnosti,“ informuje Health.

Naklíčené zrná majú vyššie množstvo esenciálnych aminokyselín. Klíčkový chlieb nielen výborné chutí, ale obsahuje vitamíny skupín B, niacín a ďalšie minerálne látky ako horčík, draslík a vápnik.

Nutričné hodnoty na jeden krajec chleba (39 gramov): 100 kalórií, 4,02 gramov bielkovín, 18 gramov sacharidov a 3 gramy vlákniny.

Celozrnný chlieb

Je to chlieb, ktorý obsahuje najmenej 80% celozrnnej múky. Zdravá pochúťka v sebe ukrýva veľké množstvo vlákniny, minerálne látky a vitamíny skupiny B. Aj tento chlebík dlhšie zasýti, nakoľko má nižší glykemický index.

Nutričné hodnoty na jeden krajec chleba (32 gramov): 80,6 kalórií, 3,97 gramov bielkovín, 13,7 gramov sacharidov a 1,92 gramov vlákniny.

Mohlo by vás zaujímať:

Už ste niekedy ochutnali všetky druhy chlebíka, ktoré sa ocitli v rebríčku?

áno 27.3%
nie 72.7%
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM