Magazín

Niektoré Barbie sú hotový POKLAD: Tieto sa vydražili v tisíckach eur! FOTO

Nie je Barbie ako Barbie. Niektoré z nich sú stále cennejšie. Možno aj vy ste majiteľom či majiteľkou zberateľského kúsku a ani o tom neviete.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré Barbie sú hotový POKLAD: Tieto sa vydražili v tisíckach eur! FOTO
7
Galéria

Najikonickejšia bábika na svete je tu od roku 1959. Barbie alebo celým menom Barbara Milicent Roberts, odvtedy prešla premenou, no stále si zachovala štýl a hodnotu, ktorá môže ešte poriadne vystreliť.

„Niektorí majitelia ostanú prekvapení, keď sa dozvedia, že niektoré figúrky od ikonickej značky môžu časom nadobudnúť hodnotu niekoľkých stoviek tisíc dolárov,“ informuje o tom Daily Mail.

Možno aj vy máte doma na poličke či na povale hotové bohatstvo. Pozrite si najdrahšie kúsky.

1) Barbie za 3 doláre

Bábika v čiernobielych plavkách sa v roku 1959 predávala za 3 doláre, aktuálne sa jej hodnota vyšplhala na 27-tisíc dolárov. Navrhla ju americká podnikateľka a vynálezkyňa Ruth Handler a napriek tomu, že nemá žiadne doplnky, je považovaná za najikonickejší kú­sok.

2) Barbie De Beers

Je možné, že zjavom veľmi neohúri, no jej cena určite. Vyšplhala sa na 85-tisíc dolárov. Model vznikol v roku 1999 v rámci oslavy 40. výročie tejto ikonickej bábiky. Bábika má dvojdielnu večernú róbu, ktorá zahŕňa vrch bikín, dlhú sukňu a opasok, ktorý zdobí 160 diamantov.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM