Monika Hanigovská Zo Slovenska

Niektorí rodičia sa postavili proti testovaniu v škole: RUKY PREČ od našich detí!

Niektorí rodičia sa vyjadrili verejne a jasne proti testovaniu. Ministerstvu školstva poslali jasný odkaz.

Ilustračný obrázok k článku Niektorí rodičia sa postavili proti testovaniu v škole: RUKY PREČ od našich detí!
Zdroj: Facebook.com/Seredská diskusia (Aj Ty si Sereď)

Prvých päť okresov mohlo od pondelka otvoriť všetky školy. Niektorí žiaci základných aj stredných škôl sa po dlhej dobe ocitli opäť v laviciach.

Bez testu ani krok

Školy, žiaci aj rodičia však musia naďalej dodržiavať aktuálne protiepidemické opatrenia. „To okrem iného znamená, že žiaci na základných a stredných školách sú povinní nosiť rúško, preukazujú sa negatívnym testom aspoň jedného zákonného zástupcu nie starším ako 7 dní bez ohľadu na farbu okresu a žiaci na 2. stupni ZŠ a na strednej škole aj vlastným testom,“ dvíha varovný prst Ministerstvo školstva.

V praxi to znamená, že v prípade potvrdenia pozitivity môže RÚVZ alebo riaditeľ školy v spolupráci so zriaďovateľom flexibilne reagovať a danú triedu alebo školu zatvoriť.

Niektorým sa testovanie nepozdáva

Niektorým rodičom sa to však nepozdáva – a svoj názor vyjadrili otvorene a jasne. Seredskí rodičia vytvorili transparenty svojho odporu proti testovaniu detí a umiestnili ich pred ZŠ J. A. Komenského v Seredi.

„Stop vydieraniu našich detí! Prezenčná forma vzdelávania jedine bez podmienok! Žiadne testy, žiadne vstupenky… ani s testom, ani s vakcínou!“, stojí na jednom z niekoľkých transparentov.

Prvá lastovička?

Fotky začali hneď kolovať aj na sociálnej sieti. „Toto je boj za naše deti! My, dospelí sa snáď vieme ubrániť aj sami… naše deti nie. Treba už otvoriť oči… už včera bolo neskoro,“ myslí si jeden z užívateľov Facebookovej skupiny s názvom Seredská diskusia (Aj Ty si Sereď).

„Myšlienka pekná. Názor správny. No kus kartónu na plote nič nezmení,“ komentuje tieto fotografie ďalší člen skupiny, pričom dostáva hneď reakciu: „Tam je začiatok.“

Ako informuje portál Seredsity, malo preto vzniknúť mnoho skupín či protestných udalostí, členovia ktorých chodia každé ráno pred brány škôl s vyrobenými transparentmi. Aktuálne sa pred tamojšou školou žiaden transparent nenachádza.

Medzičasom na Komenského základnej škole

Posted by Aj Ty si Sereď on Wednesday, April 21, 2021

Čo sa aktuálne deje na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM