MI Krimi

Obvinený Ficov kamarát je v zahraničí. Vrátiť sa neplánuje

Vplyvný podnikateľ Miroslav Výboh čelí obvineniu z korupcie, ale zdržiava sa v zahraničí. Jeho advokát prezradil, či bude s políciou spolupracovať.

Ilustračný obrázok k článku Obvinený Ficov kamarát je v zahraničí. Vrátiť sa neplánuje
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Miroslav Výboh je ďalší milionár z pozadia Smeru, ktorému hrozí, že vymení luxusný životný štýl za väzenskú celu. V roku 2019 bol podľa týždenníka Trend na 48. mieste v rebríčku najbohatších Slovákov s majetkom 281 miliónov eur. Teraz však čelí podozreniu, že jeho bohatstvo pochádza aj z nekalej činnosti. Čo na to hovorí jeho priateľ Robert Fico?

Tak ľahko nepríde

Policajti a sudcovia v poslednom roku nezaháľajú a do väzby posielajú aj mocných a bohatých mužov, ktorí boli v ére Smeru prakticky nedotknuteľní. Či už je to Jozef Brhel, Jaroslav Haščák alebo Norbert Bödör, všetci už ochutnali väzobnú stravu, prípadne ju už celé mesiace majú na tanieri. Nečudo, že obvinenému Miroslavovi Výbohovi sa nechce riskovať a zostáva v zahraničí.

„Miroslav Výboh sa neplánuje v krátkom čase dostaviť na Slovensko. Podľa jeho advokáta Ondreja Laciaka je Výboh pripravený sa k obvineniu vyjadriť a vypovedať,“ uviedla TV Joj.

Bývalý zbrojár označovaný za „pokladníka Smeru“ sa zrejme nachádza v Monaku, kde dlhodobo žije a bude pravdepodobne vypovedať cez videorozhovor. Podobne to nedávno urobil aj ďalší obvinený podnikateľ Michal Suchoba, ktorý vypovedal z Abú Dabí. Napokon sa rozhodol s policajtami spolupracovať a dnes usvedčuje ďalšie veľké ryby z korupcie na veľkých IT zákazkách pre finančnú správu z éry Smeru.

Viac o policajnom vyšetrovaní

Obvinenie odmieta

TV Joj prináša aj osobné stanovisko Miroslava Výboha, v ktorom tvrdí, že o svojom obvinení sa dozvedel len z médií a na adresu trvalého pobytu mu ešte nič nedoručili.

„Obvinenie jednoznačne odmietam ako nepodložené, vykonštruované, nepravdivé a vymyslené,“ uvádza M. Výboh.

Tvrdí, že sa stal súčasťou politického súboja a bude sa brániť. Faktom však je, že on sám mal dlhé roky blízko k najmocnejším politikom Smeru a podnikateľsky sa mu darilo. „Výboh je považovaný za sponzora Smeru, ktorý sa zúčastňoval stretnutí na privátnom poschodí v hoteli Double Tree by Hilton spolu s Ficom, Kaliňákom, Brhelom, Širokým a Bödörom,“ uviedlo hnutie OĽaNO na Facebooku.

Na Výbohovo obvinenie nepriamo zareagoval aj jeho osobný priateľ Robert Fico. Na Facebooku zverejnil video, kde už avizuje príchod novej vlády a trestné následky pre tých, ktorí dnes podľa neho zatvárajú jeho blízkych ľudí.

„Nikdy som sa nikomu nevyhrážal zatváraním, ale pre Slovensko ako suverénny štát bude životne dôležité, aby sa preskúmalo, do akej miery Matovič a jeho dvaja sluhovia Lipšic a Mikulec zneužívali právomoci verejných činiteľov v duchu 50-tych rokov na likvidáciu opozície,“ uviedol R. Fico.

Ilustračné foto

Aktuality, o ktorých by ste mali vedieť

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM