TOS Správy Regióny Rôzne Zo Slovenska

Odchytili losa, ktorý sa od Vianoc túlal mestom na východe. Aký bude jeho ďalší OSUD?

Príbeh ako z rozprávky má pokračovanie. Losa, ktorý sa potuloval východoslovenským mestom a jeho okolím, totiž odchytili.

Ilustračný obrázok k článku Odchytili losa, ktorý sa od Vianoc túlal mestom na východe. Aký bude jeho ďalší OSUD?
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám priniesli článok o losovi, ktorého vo Vranove nad Topľou odfotil miestny muž cestou do práce. Nečakaný tvor sa v tomto zemplínskom meste a jeho okolí pohyboval už od konca minulého roka.

Odchytený

Situácia je o to kurióznejšia, že los európsky mokraďový sa na našom území bežne nevyskytuje. Koncom 17. storočia tu bol totiž vyhubený. Jeho početná populácia sa však nachádza napríklad v susednom Poľsku a u nás je dnes spozorovateľný len veľmi ojedinele.

Mať v meste jedinca, ktorý sa od Vianoc potuluje mestom, je preto skutočná rarita. Losa však už vo Vranove nestretnete.

Cez víkend bol totiž tento los – vranovský boss, ako ho miestni začali volať, úspešne odchytený. Informoval o tom Vladislav Juško, veterinár a prevádzkovateľ minizoo Animoterapeuticko-jazdeckého centra v Snine. Losa môžete vidieť v súčasnosti práve tam. Avšak len dočasne.

Článok pokračuje pod fotogalériou.

Aktuálne fotky losa po odchytení
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk

Čo ďalej?

„Verím, že po pobyte u nás sa ho podarí premiestniť na bezpečné miesto v Národnom parku Poloniny,“ načrtol V. Juško jeho ďalší osud.

Ako doplnil pre spravodajský portál Dnes24, los sa má celkom dobre, chýba už len, aby začal viac žrať a bude v dobrej kondícii.

Foto: archívne

Po východoslovenskom meste pobehuje LOS
5
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM