Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Odložili ste zimné bundy? Chyba! Slovensko čaká prudké ochladenie, môže aj SNEŽIŤ

Marec prekvapil Slovákov prudkým nástupom jari. Najbližšie dni ale príde výrazné ochladenie, mrazy a niekde dokonca aj sneh.

Ilustračný obrázok k článku Odložili ste zimné bundy? Chyba! Slovensko čaká prudké ochladenie, môže aj SNEŽIŤ
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Uplynulé dni prekvapili skokovo prudkým oteplením. Hoci je ešte marec, na viacerých miestach sa teploty šplhali až k takmer dvadsiatim stupňom celzia. Slováci tak vymenili zimné bundy za ľahšie oblečenie, počas slnečných popoludní dokonca za krátke rukávy.

Ak ste už ale pobalili a odložili teplé oblečenie, alebo už zvažujete prezúvanie pneumatík na letné, unáhlili ste sa. Počasie opäť chystá poriadny obrat.

Nezvyčajné teplo

V začiatku týždňa nás ešte čakajú slnečné dni, situácia sa začne meniť od stredy. Informuje o tom portál iMeteo.sk.

„Vplyvom teplého prúdenia nás čaká teplý pondelok a utorok. Teploty by počas dňa mali ísť na celom našom území až nad hranicu +15 °C, pričom v najteplejších oblastiach nášho územia sa teploty dostanú aj cez hranicu +20 °C,“ konkretizuje portál s tým, že takéto vysoké teploty sú na toto ročné obdobie mimoriadne nezvyčajné.

Divoký začiatok apríla

Zmenu pocítime už v utorok večer, kedy začne pribúdať oblačnosť a môže začať slabšie pršať. Dážď vygraduje až v strede týždňa, kedy môžu spadnúť aj desiatky milimetrov zrážok.

Na piatok pripadá prvý aprílový deň. Apríl sa považuje za najnevyspytateľnej­ší mesiac v roku s veľmi premenlivým počasím. A zdá sa, že svojej povesti nezostane nič dlžný. Naším územím začne prúdiť studený front a teploty pôjdu strmo nadol.

„Na celé naše územie sa vrátia nočné mrazy a na severe územia bude mrznúť aj počas dňa. Cez deň v najteplejších oblastiach nášho územia vystúpia teploty len slabo nad hranicu +5 °C, čo sú mimoriadne nízke teploty. Očakávané teploty počas budúceho víkendu budú o viac ako 10 °C podpriemerné,“ uvádza iMeteo.sk.

V hre je aj sneženie, to sa však všeobecne týka skôr vyšších polôh, na severe ale môže napadnúť snehová vrstva aj v nižších polohách.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie aktuálne správy zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM