Magazín

ODPOVEĎ na hádanku: Aký deň je v začarovanom lese?

Hádanka zo začarovaného lesa dokáže poriadne pomotať hlavu. Myslíte si, že poznáte správne riešenie?

Ilustračný obrázok k článku ODPOVEĎ na hádanku: Aký deň je v začarovanom lese?
Zdroj: Dnes24.sk

V našej hádanke Alica zablúdila v začarovanom lese a stratila pojem o čase. Napokon sa jej podarilo objaviť hovoriaceho leva a jednorožca.

Problém bol v tom, že obe zvieratá v určitých dňoch klamú. Lev klame každý pondelok, utorok a stredu. Jednorožec zase vo štvrtok, v piatok a v sobotu.

Lev Alici povedal, že klamal včera, jednorožec dodal: „Aj ja!”. Podľa týchto indícií sme mali zistiť, aký deň je práve v začarovanom lese.

Viac lifestylového čítania

Správna odpoveď na hádanku:

Zo zadania sme zistili, že ani jedno zo zvierat neklame v nedeľu a tým pádom to teda tento deň byť nemôže. Lev môže povedať „Včera som klamal," iba v pondelok a vo štvrtok.

Jednorožec môže tvrdiť „Včera som klamal," iba vo štvrtok a v nedeľu.

Obaja súčasne to tak môžu tvrdiť jedine vo štvrtok, čo je aj správna odpoveď na našu hádanku. Včera (v stredu) lev skutočne klamal a tak Alici hovoril pravdu.

Zo zadania vieme, že jednorožec vo štvrtok klame. Mohol tak povedať, že v včera klamal, nakoľko v stredu vždy hovorí pravdu.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Nemáte dosť? Vyskúšajte ďalšie hádanky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM