Monika Hanigovská Politika

ODVOLAJÚ Cigánikovú z významného postu? Zbavme sa ZBYTOČNEJ predsedníčky, vyzýva Čepček

Bude to koniec jej predsedníctva? Odídenec z klubu OĽaNO jej chce zabuchnúť dvere rovno pred nosom.

Ilustračný obrázok k článku ODVOLAJÚ Cigánikovú z významného postu? Zbavme sa ZBYTOČNEJ predsedníčky, vyzýva Čepček
Zdroj: Instagram.com/jankabittociganikova , Facebook.com/Martin Čepček

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS) zažíva krušné chvíle. Najprv to bol konflikt medzi ňou a poslankyňou Romanou Tabák (Sme rodina), no teraz je možné, že sa pod ňou zatrasie stolička. Politička bude musieť zrejme čeliť odvolávaniu z významného postu, ktorý doteraz zastávala.

Je v hľadáčiku poslanca

Jej odchod si želá odídenec z klubu OĽaNO Martin Čepček. Poslanec sa verejne vyjadril k tomu, že podal návrh na jej odvolanie. „Zbavme sa zbytočných predsedov!,“ napísal na Facebooku. Cigániková je totiž už viac ako dva a pol roka predsedníčkou zdravotníckeho výboru.

Poslanec zároveň vyzýva ľudí, aby na sociálnej sieti zahlasovali „za“ alebo „proti“ jej odchodu.

Ozvala sa aj samotná dotknutá poslankyňa. „Pán poslanec Martin Čepček navrhol moje odvolanie z postu predsedníčky zdravotníckeho výboru. Keďže parlament je šialený a prepadávajú desiatky bodov, možno na to príde už zajtra (22. októbra), prezradila na svojom Instagrame.

Nemám zdravotnícke vzdelanie, ale…

Saskárka preto vypichla niekoľko bodov, prečo ju Čepček chce odvolať, a zároveň si nenechala pre seba to, čo si o tom všetkom myslí.

„Nemám zdravotnícke vzdelanie, hoci mám vyštudovaný manažment verejnej správy a manažment zdravotníctva. Momentálne študujem ošetrovateľstvo na Slovenskej zdravotníckej univerzite, samozrejme, popri práci a rodine, ako aj školy doteraz,“ píše Cigániková a dodáva, že má za sebou praxe a stáže hneď v niekoľkých nemocniciach a v poisťovniach.

„Obhajujem právo žien podstúpiť interrupcie, a to sa pánu Čepčekovi nepáči, lebo ženy majú povinne vynosiť všetky deti, porodiť ich a aj ich vychovať,“ dodala ironicky Cigániková.

Lebo je emotívna a klame?

Poslankyňa zároveň vysvetlila, čo všetko má Čepčekovi na nej prekážať. „Klamem o tom, že plod je plod a nie dieťa, čiže odporujem bájnej siedmackej učebnici biológie, ktorú stále nikto nenašiel, ale pravidelne čítam, že sa v nej píše o začiatku života,“ a spomína aj konflikt s poslankyňou Romanou Tabák. „Kolegyňa ma napadla a som emotívna,“ vypichla dôvody.

Ide mu len o toto?

Podľa slov Cigánikovej je za všetkým politický kapitál. „Mimochodom, v utorok (25. októbra, poz. red.) k platom zdravotníkov organizujem výbor. Pozývam aj pána Čepčeka, aby sa prišiel pozrieť, hoci doteraz nejavil o tému žiadny záujem a len vytĺka politický kapitál.“

CHCÚ MA ODVOLAŤ 🤷🏻‍♀️ Pán poslanec Martin Čepček navrhol moje odvolanie z postu predsedníčky zdravotníckeho výboru....

Posted by Janka Bittó Cigániková on Thursday, October 20, 2022

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM