han Šport

Olympiáda na čínsky spôsob: Akrobatickí lyžiari súťažia v areáli bývalej OCELIARNE!

Ako sa hovorí, že v Číne je možné všetko. Na zimnej olympiáde v Pekingu to usporiadatelia do bodky naplnili. To, kde vybudovali trať pre akrobatov, je prinajmenšom zvláštne.

Ilustračný obrázok k článku Olympiáda na čínsky spôsob: Akrobatickí lyžiari súťažia v areáli bývalej OCELIARNE!
3
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Čo dodať? Asi len toľko, že súťaže v Big Air sa nachádzajú v časti Shougang, čo je areál niekdajšej oceliarne.

„Postavili ho vedľa atómovej elektrárne?“ pýtajú sa po sociálnych sieťach mnohí ľudia po celom svete. A nie sú ďaleko od pravdy. Spomínaný areál totiž Číňania postavili priamo pri chladiacich vežiach bývalej oceliarne. Ide o 64 metrov vysoký mostík, ktorý slúži akrobatickým lyžiarom.

Je otázkou vkusu, či postoja, že najlepší športovci sveta súťažia o olympijské medaily v takomto prostredí. Areál sa stal hneď hitom pre fotografov, ktorí ho ďalej šíria do sveta. Treba podotknúť, že si nenašiel veľa priaznivcov.

Po olympiáde ho paradoxne nerozoberú, ale ponechajú na ďalšie využitie. Miestni potvrdili, že akrobatický mostík plánujú ďalej využívať. A to nielen na športové podujatia, ale aj na kultúrne akcie a spoločenské udalosti.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Areál v podaní Číňanov: Súťaží sa pri chladiacich vežiach
3
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM