Lucia Lauková Zo Slovenska

Pani Jana prišla o 50 eur kurióznym spôsobom: Bankovku jej požulo PRASA

Prasiatko Pinky Boo nezaváhalo a požulo 50 eurovú bankovku. Pani Jana žiadala banku o výmenu. Narazila na ďalší problém.

Ilustračný obrázok k článku Pani Jana prišla o 50 eur kurióznym spôsobom: Bankovku jej požulo PRASA
Zdroj: Dnes24.sk , www.pixabay.com

Nevšedný prípad, na ktorý upozornila TV JOJ, rieši pani Jana v Beladiciach. Jedným z jej domácich miláčikov je prasa Pinky Boo. To jej náhodou zjedlo 50 eurovú bankovku. Peniaze z komody vraj sfúkol vietor a keď si všimli, na čom si Pinky Boo pochutnáva, bolo už neskoro.

Museli len počkať, pokým prasiatko 50-eurovku vylúči. Značnú časť bankovky sa naozaj podarilo zachrániť. Pani Jana preto požiadala Národnú banku Slovenska o výmenu. No nastal problém.

Prečítajte si tiež

Výmena bankovky

Banke bolo na výmenu potrebné dodať minimálne 50 percent z poškodenej bankovky. Pani Jane však na túto možnosť chýbalo niečo cez jedno percento. Aj keď zvyšky prehľadala, viac nenašla.

Chýbajúce kúsky však podľa banky vo výkaloch museli byť. Celulóza, z ktorej je bankovka vyrobená, je totiž nestráviteľná.

Ďalšou možnosťou bolo dokázať banke, že peniaze skutočne prešli tráviacim traktom zvieraťa a doplniť zvyšné časti. „Vo výkaloch som nič nenašla posielať celé výkaly na expertízu mi prišlo nevhodné,“ povedala pre noviny.sk chovateľka.

Janka sa domnieva, že bankovku mohla jej Pinky Boo požuť veľmi nadrobno. Keďže už chýbajúce časti bankovky nemá, s peniazmi sa môže rozlúčiť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM