Správy Zo zahraničia

PANIKA a SMRAD! Pri Šibeniku vypukol rozsiahly požiar! Ľudia utekali z apartmánov,VIDEO

Rozsiahly požiar vypukol vo štvrtok pri obci Grebaštica v blízkosti chorvátskeho mesta Šibenik.

Ilustračný obrázok k článku PANIKA a SMRAD! Pri Šibeniku vypukol rozsiahly požiar! Ľudia utekali z apartmánov,VIDEO
Zdroj: YouTube.com/Index Video , YouTube.com/Dalmacija Danas

Šíril sa v dôsledku vetra a priblížil sa aj k obydliam. Vynútil si evakuácie miestnych obyvateľov a v popoludňajších hodinách stále nebol pod kontrolou, informuje TASR podľa servera Večernji.hr.

Panika a útek

Požiar vypukol približne o 11.00 h predpoludním. Na mieste zasahovalo zhruba 80 hasičov a 30 hasiacich vozidiel, ako aj päť hasiacich lietadiel. Očakáva sa nasadenie ďalších strojov na hasenie zo vzduchu, spresnil chorvátsky hasičský zbor.

„Požiar sa šíri v dôsledku silného (vetra) juga a v jednej chvíli ohrozoval aj objekty, v dôsledku čoho boli z bezpečnostných dôvodov evakuované dve rodiny,“ uviedol veliteľ hasičov Slavko Tucakovič. Evakuácie sa uskutočnili v obci Gornji Banovci.

Uzatvorená magistrála

Večernji s odvolaním sa na svedkov ďalej uviedol, že situácia v teréne bola čoraz závažnejšia, „ľudia utekajú z apartmánov, ale nevedia, kam by mali ujsť“. „Vládne panika, všetko smrdí a nič nie je vidieť kvôli dymu,“ citoval server nemenovanú ženu.

Chorvátske médiá ďalej informovali, že v dôsledku požiaru je úplne uzatvorená jadranská magistrála (štátna cesta D8) od obce Žaborič až po Primošten.

Čo je potrebné vedieť k letným dovolenkám?

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM