Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Pastieri v šoku, zjavilo sa pred nimi vesmírne teleso: Odborníci vysvetľujú, čo to je

Agentúra ASA vyzýva ľudí, ktorí nájdu ďalšie podobné predmety, aby sa ich nedotýkali a nepokúšali sa ich premiestňovať.

Ilustračný obrázok k článku Pastieri v šoku, zjavilo sa pred nimi vesmírne teleso: Odborníci vysvetľujú, čo to je
Zdroj: Twitter.com/Brad Tucker

Austrálska vesmírna agentúra (ASA) v stredu potvrdila, že úlomky, ktoré sa našli v pohorí Snowy Mountains v štáte Nový Južný Wales, pochádzajú z kozmickej lode Crew Dragon spoločnosti podnikateľa Elona Muska SpaceX. TASR správu prevzala z denníka The Guardian.

Našli ich pastieri

Technickí experti ASA cez víkend navštívili oblasť, kde dvaja austrálski pastieri oviec našli na svojich pozemkoch úlomky vesmírneho telesa.

Agentúru ASA ako prvý zalarmoval astrofyzik Brad Tucker z Austrálskej národnej univerzity, ktorý si uvedomil, že čas a miesto dopadu úlomkov korešponduje s návratom rakety SpaceX do atmosféry Zeme. Ten sa uskutočnil 9. júla – 20 mesiacov po tom, čo bola v novembri 2020 vypustená na obežnú dráhu.

Nedotýkať sa!

„Agentúra potvrdzuje, že nájdené úlomky pochádzajú z misie SpaceX, pričom naďalej spolupracuje so svojím americkým náprotivkom, ďalšími súčasťami Spoločenstva národov a miestnymi úradmi,“ uviedol hovorca ASA. Dodal, že ak obyvatelia nájdu ďalšie podozrivé úlomky, nemali by sa ich dotýkať ani ich premiestňovať.

Tucker tiež uviedol, že medzičasom sa našiel i tretí úlomok rakety. Očakáva, že v nasledujúcich mesiacoch či dokonca rokoch by mohli ľudia stále objavovať ďalšie a ďalšie úlomky.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM