han Šport Futbal

Pohreb Mariána Čišovského v Plzni: Poslednú reč mali jeho kamaráti a manželka Martina

Posledné zbohom. V Plzni sa uskutočnila smútočná rozlúčka so slovenským futbalistom Mariánom Čišovským (†40), ktorý v nedeľu zomrel.

Ilustračný obrázok k článku Pohreb Mariána Čišovského v Plzni: Poslednú reč mali jeho kamaráti a manželka Martina
Zdroj: Instagram/fcviktoria_official

Okrem najbližšej rodiny a priateľov sa s bývalým slovenským futbalovým reprezentantom prišli naposledy rozlúčiť aj viacerí jeho bývalí spoluhráči.

Nechýbali slovenskí spoluhráči

Medzi prvými dorazili do Veľkej obradnej siene na hlavnom cintoríne v Plzni jeho krajania a exspoluhráči Matúš Kozáčik a Marek Bakoš. Obaja si na pohrebe pripravili smútočnú reč, ktorú predniesli. Na pietnej akcii sa zúčastnili aj Pavel Horváth a šéfovia plzenskej Viktorie Tomáš Paclík a Adolf Šádek, kondolovať prišiel aj predseda Futbalovej asociácie ČR Roman Berbr.

Verejný pohreb

Smútočný obrad bol verejný a Čišovskému prišlo vzdať úctu aj množstvo futbalových fanúšikov.

Veľké ďakujem

Do posledného dňa stála po jeho boku manželka Martina, s ktorou vychovával tri deti. „Ďakujeme všetkým, ktorí sa prišli rozlúčiť s naším Mariánom. Ďakujeme za prejavy sústrasti a kvetinové dary, ktorými sa snažili zmierniť náš žiaľ. Srdečne ďakujeme každému za tichú spomienku na Mariána. Veľké ďakujem patrí futbalovému klubu Viktoria Plzeň. Zároveň by som chcela poprosiť médiá o rešpektovanie nášho súkromia,“ uviedla Čišovského manželka v oficiálnom vyjadrení pre médiá.

Krutá diagnóza

Čišovský zomrel v nedeľu vo veku 40 rokov. Od roku 2014 bojoval s nevyliečiteľnou amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS). Hral za Humenné, Inter Bratislava, Žilinu, Artmediu Petržalka, Politehnicu Temešvár a od roku 2011 za Plzeň. V národnom tíme zaznamenal 15 štartov, v roku 2000 sa predstavil na OH v Sydney, o účasť na MS 2010 v JAR ho pripravilo zranenie.

„Pre celý klub je to veľmi ťažký deň. Zmieriť sa s jeho odchodom je pre nás veľmi ťažké. Marián bol nielen výborný hráč, ale predovšetkým skvelý človek a bojovník. Pre nás všetkých je vzor,“ citoval idnes.cz slová Václava Hanzlíka, tlačového hovorcu Viktorie Plzeň.

S Čišovským sa lúčia kamaráti
9
Galéria
View this post on Instagram

Čišo, nikdy na tebe nezapomeneme! 🖤 #fcvp

A post shared by FC Viktoria Plzeň (@fcviktoria_official) on

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM