han Magazín

POZOR! Dostali ste poukážku na nákup v hodnote 100 eur? NEREAGUJTE, ide o podvod!

Dnes sa prostredníctvom známej sociálnej siete šíri podvodná stránka, ktorá využíva meno známeho potravinového reťazca. Ide o falošnú šancu na výhru.

Ilustračný obrázok k článku POZOR! Dostali ste poukážku na nákup v hodnote 100 eur? NEREAGUJTE, ide o podvod!
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk , www.pixabay.com

Mnohým z vás zacinkala správa cez WhatsApp, čiže aplikáciu určenú na komunikáciu, v ktorej stálo, aby ste sa zúčastnili výhodnej súťaže o darčekovú poukážku vo výške sto eur.

Aby boli podvodníci údernejší, využili na svoju nekalú činnosť známu značku. Lenže, Lidl už počas dňa na svojom Facebooku upozorňoval, že sa nejedná o ich reklamnú aktivitu. „Milí fanúšikovia, asi ste si všimli, že sa internetom, ale aj na sociálnych sieťach šíri čo raz viac súťaží v našom mene – chceme vás upozorniť, že sa jedná o podvod. Prosíme Vás, aby ste sa do týchto súťaží nezapájali,“ stojí vo vyhlásený známeho reťazca.

Ako to funguje?

Každý, kto takúto správu dostal, je nútený, aby si na odkaz ťukol. Ten upozorňuje na súťaž k 50. výročiu reťazca a stránka vyzerá naoko ako reálna. Potom, čo sa odkaz rozbalí, ste presmerovaný na inú stránku, ktorá už nepatrí Lidlu, ale podvodníkom. Tam vás vyzvú, aby ste poslali správu ďalším svojim priateľom a stiahli ich aplikáciu.

Nerobte to

Ako uvádza portál www.zive.sk, rozhodne si nič z daného odkazu nesťahujte do mobilu. „Nepodarilo sa nám overiť, akú konkrétnu aplikáciu podvodníci distribuujú – radšej sme si ju nesťahovali. S veľkou pravdepodobnosťou ide o malvér alebo inú formu škodlivej alebo podvodnej aplikácie. Inú motiváciu autori ani nemajú,“ píše spomínaný web.

„Dôrazne odporúčame túto aplikáciu nesťahovať. Do svojho smartfónu ju rozhodne neinštalujte. Ako vždy pripomíname, na mobilných zariadeniach je najlepšie vyhnúť sa aplikáciám z neznámych zdrojov a z internetu,“ dodáva www.zive.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Milí fanúšikovia, asi ste si všimli, že sa internetom, ale aj na sociálnych sieťach šíri čo raz viac súťaží v našom mene...

Posted by Lidl Slovensko on Sunday, April 25, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM