han Politika

Toto vyjadrenie Hegera skrotí nadšenie Slovákov: Núdzový stav musíme predĺžiť!

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) prezradil, že Slovensko aj napriek zlepšeniu pandemickej situácie, ešte nie je pripravené na zrušenie núdzového stavu.

Ilustračný obrázok k článku Toto vyjadrenie Hegera skrotí nadšenie Slovákov: Núdzový stav musíme predĺžiť!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vláda má o tom rozhodnúť v stredu (28. 4.). Tak sa vyjadril premiér v diskusnej relácii TA3 V politike. „Musíme to predĺžiť,“ zdôraznil Heger.

Je tu riziko

Predseda vlády si uvedomuje, že núdzový stav nie je pre nikoho príjemný, jeho opatrenia však považuje za nevyhnutné na ochranu zdravia a životov v súčasnej situácii. Heger pripomenul, že vzhľadom na riziko nových, nákazlivejších mutácií nového koronavírusu je potrebné byť naďalej obozretnými. „V tomto stave ešte nie sme v štádiu, aby sme núdzový stav nemuseli predĺžiť,“ vysvetlil.

Zároveň uviedol, že v nasledujúcom týždni sa do medzirezortného pripomienkového konania dostane aj pripravovaný pandemický zákon.

Zmeny v testovaní

Premiér v diskusii avizoval aj blížiacu sa zmenu testovacej stratégie. Priznal, že súčasný stav a systém testovania je na hranici efektivity. „Myslím si, že najbližšie dva týždne sa bude rozhodovať, ako by to malo vyzerať, na aký spôsob testovania by sa prešlo,“ povedal.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Heger ocenil, že pri vakcinácii Slovensko prekročilo milión zaočkovaných, očakáva, že v ďalšom období príde jasná a zrozumiteľná očkovacia kampaň. Avizoval aj možnosť vakcinácie ruskou vakcínou Sputnik V.

„Ak laboratórne testy z Maďarska dopadnú dobre, minister zdravotníctva schváli používanie vakcíny, taký je plán,“ povedal Heger, ktorý očakáva, že už nasledujúci týždeň sa spustí registrácia na očkovanie Sputnikom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM