Monika Hanigovská Magazín

Prečo má zubná kefka farebné štetiny? Nie je to náhoda, ale výborná pomôcka!

Viete, prečo má vaša zubná kefka modré, červené, žlté alebo zelené štetiny? Nie sú na okrasu!

Ilustračný obrázok k článku Prečo má zubná kefka farebné štetiny? Nie je to náhoda, ale výborná pomôcka!
Zdroj: pixabay.com

Mnohí berieme do rúk zubnú kefku bez toho, aby sme sa aspoň raz zamysleli nad tým, prečo má farebné štetiny. Tiež ste si doteraz mysleli, že slúžia len na upútanie vašej pozornosti? Alebo že sú len estetickým doplnkom? No, nie je tomu tak!

„Má to svoj dôvod,“ vysvetľuje učiteľka Jess z Ontaria na TikToku. Jej video sa krátko po uverejnení začalo veľmi rýchlo šíriť internetom, prevzali ho viaceré médiá a mnohí ľudia si vysvetlenie tohto „objavu“ pochvaľujú.

Ako odmerka

„Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo má vaša zubná kefka rôzne farby? Najmenšia z farieb, zvyčajne v hornej časti, vám ukazuje, koľko zubnej pasty by ste mali skutočne použiť,“ prezrádza ďalej Jess.

„V skutočnosti by ste nemali dávať zubnú pastu pozdĺž celej kefky,“ pripomína učiteľka. Ak ste v pokušení poriadne stlačiť tubu, nerobte to! Odporúčané množstvo pre každého dospelého je približne vo veľkosti hrášku. Tak načo ňou bez efektu zbytočne plytvať?

Aj pre deti

Takúto šikovnú pomôcku môžete nájsť aj na zubných kefkách pre najmenších. Učiteľka pripomína, že v tomto prípade sa farebný pás nachádza skôr v strede kefky. „Tu je kefka pre deti, modrá farba v strede presne ukazuje, koľko zubnej pasty treba odmerať,“ ukazuje vo videu.

Mnohí to doteraz robili zle

„Takže som použil o 10 000 % viac zubnej pasty, ako som potreboval za celý svoj život,“ okomentoval jej video jeden z užívateľov. Aj ďalší priznal, že o tom nevedel, a túto informáciu čoskoro použije v praxi: „Dnes som sa naučil novú vec.“

Treba však pripomenúť, že nie všetci výrobcovia odlišujú štetiny podľa farieb. V prípade, ak má vaša zubná kefka viacero menších farebných plôch, odporúčame zvoliť jednu z nich – ideálne tú, ktorá je v prednej časti alebo v strede.

Nikdy preto nepoužívajte zubnú pastu ako na fotografii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM